”Scrisoare deschisă către prietenul meu maghiar”, declaraţie politică a deputatului Zisu Stanciu

”Scrisoare deschisă către prietenul meu maghiar”, declaraţie politică a deputatului Zisu Stanciu

Deputatul PSD de Dâmboviţa Zisu Stanciu a susţinut în Parlament o declaraţie politică intitulată ”Scrisoare deschisă către prietenul meu maghiar”.

”Mă nelinişteşte spectrul unui nou Târgu Mureş, unde să se dovedească, din nou, că ungurul bătut cu bestialitate de români, de pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, se dovedeşte a fi, în cele din urmă, un român bătut cu bestialitate de câţiva neoameni. Mă nelinişteşte încercarea lor de a distruge tot ce am creat împreună, în ultimii 23 de ani”, se arată în declaraţia politică.

Parlamentarul vorbeşte şi despre discriminarea pozitivă a maghiarilor.

”Nu putem accepta ca dacă vrei să mănânci un gulaş senzational la Odorhei, trebuie să-l comanzi, musai, în ungureşte. Nu putem accepta ca cetăţeanul român din Odorhei să devină minoritar în propria lui ţară. Nu putem accepta ca un europarlamentar român de etnie maghiară să comploteze la Bruxelles împotriva ţării. Nu putem accepta ca nişte descreieraţi să ne batjocorească simbolurile naţionale şi să ne spânzure eroii”, mai spune, în declaraţia politică, deputatul Zisu Stanciu.

[spoiler title=”Declaraţie politică Zisu Stanciu (click pentru textul integral)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Scrisoare deschisa catre prietenul meu maghiar.

 

Draga prietene, scriu aceste randuri in timp ce reascult, probabil, pentru a mia oara, Rapsodia Ungara nr.2 a lui Franz Liszt.

Ascultarea ma linisteste si ma bucura.

Ma linisteste inceputul rapsodiei, maestuos si sobru, venit parca din padurile umbroase ale campiei Panonice.

Ma bucura oceanul de sunete si senzatii create de artist, luminisurile sonore, veselia debordanta si pofta de viata a sufletului vostru frumos, asa cum numai Liszt a stiut sa vi-l dezvaluie, in aceasta remarcabila lucrare.

 

Mi-e drag preaplinul sufletului vostru care irumpe, in fiecare fraza muzicala a Marelui Liszt.

 

Ma intristeaza insa, prietene, cerbicia unora dintre politicienii vostri, care vor cu tot dinadinsul sa distruga respectul nostru pentru voi, sa murdareasca locul lui Liszt din sufletele noastre.

Ma intristeaza spiritul lor revansard si revizionist, gesturile lor provocatoare si neelegante ce nu se fac in niciuna din cancelariile lumii.

 

Ma nelinisteste spectrul unui nou Targu Mures, unde sa se dovedeasca, din nou, ca ungurul batut cu bestialitate de romani, de pe prima pagina a ziarelor din intreaga lume, se dovedeste a fi, in cele din urma, un roman batut cu bestialitate de cativa neoameni.

Ma nelinisteste incercarea lor de a distruge tot ce am creat impreuna, in ultimii 23 de ani.

 

O parte din voi, locuieste pe aceste meleaguri din negura vremurilor, asa cum, tot din negura vremurilor, locuiesc aici romi, sasi, tatari,sarbi,turci, macedoneni,si atatia altii. Pentru toti acestia, tara mea e si tara lor, e tara-n care s-au nascut, e tara-n care pentru prima oara au spus in limba materna primul „Te iubesc”, sau tot in limba materna primul „szeretlek.”

E tara mea si, in egala masura, e si tara ta. E tara noastra!

Si fiindca e tara noastra in egala masura, dragul meu prieten, tot in egala masura suntem datori sa o respectam, sa o iubim, sa-i cinstim numele si valorile, s-o vorbim de bine la Bruxelles sau aiurea si, mai presus de toate, sa n-o tradam, pentru ca, prietene, tradarea de tara e la fel de grava ca tradarea de Isus.

 

Nu acuz, ci doar constat cu amaraciune !

 

Constat ca timp de 23 de ani unii dintre politicienii vostri si-au creat cariera politica incercand sa ne dezbine nu sa ne uneasca, incercand sa va enclavizeze, incercand sa va convinga ca trebuie sa ne cereti pasaport cand venim in Odorheiul Secuiesc, si, dragul meu prieten, lucrul acesta nu-l putem accepta.

 

Nu putem accepta ca daca vrei sa mananci un gulas senzational la Odorhei, trebuie sa-l comanzi, musai, in ungureste.

Nu putem accepta ca cetateanul roman din Odorhei sa devina minoritar in propria lui tara.

Nu putem accepta ca un europarlamentar roman de etnie maghiara sa comploteze la Bruxelles impotriva tarii.

Nu putem accepta ca niste descreierati sa ne batjocoreasca simbolurile nationale si sa ne spanzure eroii.

 

Dragul meu prieten, de 23 de ani sunteti discriminati, dar sunteti discriminati pozitiv. Vi s-a dat totul fara sa vi se ceara nimic, nu luati, va rog, bunatatea noastra drept prostie si nici drept frica, ci drept ceea ce este cu adevarat, si anume: O IMENSA GENEROZITATE.

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!