Se va construi un sediu nou al RAR pe terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte

Se va construi un sediu nou al RAR pe terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte

Registrul Auto Român din Dâmboviţa va avea sediu nou, construcţia va fi gata în mai puţin de un an şi jumătate şi va costa aproximativ 1,8 milioane de euro, se arată într-un comunicat RAR, remis joi.

Sediul va fi construit pe amplasamentul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, iar banii necesari investiţiei provin din bugetul RAR.

[spoiler title=”Comunicat de presă” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Registrul Auto Român, reprezentanța Dâmbovița, va avea sediu nou. Construcția va fi gata în mai puțin de un an și jumătate și va costa aproximativ 1.800.000 EURO. Banii provin exclusiv din bugetul RAR.

Reprezentanța Dâmbovița a Registrului Auto Român (RAR) a primit, prin bugetul aprobat în ședința de Guvern din 18 martie 2015, suma de 1.800.000 Euro, din fondurile Regiei Autonome RAR, pentru construirea unui sediu nou. Acesta va fi situat în municipiul Târgoviște, pe Bulevardul Carol I, la nr. 51 (fost 49).

Urmare a solicitării din partea RAR, Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat – prin Hotărârea nr. 230/2013 – concesionarea unei suprafețe de teren de 10.000 mp pentru o perioadă de 49 ani, cu posibilitatea de prelungire. Concesionarul va plăti anual o redevență de 8.000 Euro. În baza hotărârii de Consiliu Județean, în luna februarie 2014 s-a încheiat contractul de concesiune, prin care s-au stabilit drepturile și obligațiile părților.

Pentru terenul menționat a fost deja avizat Planul Urbanistic Zonal, în ședința Comisiei Tehnice de Avizare din data de 11.03.2013, și aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 266/2013. Urmează derularea procedurii de achiziție publică (adaptare proiect-cadru și execuție) și, dacă nu vor fi contestații, apreciem că la sfârșitul lunii august va fi adjudecat contractul de execuție a lucrărilor.

Mutarea reprezentanței RAR Dâmbovița într-un sediu modern era imperios necesară. Acest lucru a fost sesizat și de angajații Registrului, dar mai ales de clienții nemulțumiți de condițiile de desfășurare a activității instituției, prin comparație cu dezvoltarea și diversificarea permanentă a parcului județean de vehicule.

În prezent reprezentanța Dâmbovița se situează în top 10 într-un clasament intern al RAR, în care s-au luat în calcul numărul de prestații zilnice raportat la numărul de ingineri angajați, dar și intervalul scurt de așteptare pentru clienți.

„Prin construirea noului sediu la standarde europene, Registrul Auto Român vine în întâmpinarea nu doar a clienților săi dâmbovițeni, dar și a posesorilor de autovehicule din județele limitrofe. Acest lucru este posibil grație implementării programului call-center național, care permite clienților să opteze pentru orice reprezentanță doresc, în cazul în care acest lucru scurtează timpul de așteptare până la efectuarea prestației”, a declarat Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, după ce a vizitat, alături de Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și șeful reprezentanței RAR Dâmbovița, Constantin Ana, terenul de la fosta unitate militară de la Gară unde se va realiza construcția noului sediu.

Astfel, reprezentanța Dâmbovița va putea prelua cu și mai multă promptitudine vehicule din zonele cu grad mai mare de încărcare, respectiv Prahova, Argeș și București. Noua locație va dispune de două fluxuri complet echipate, conform standardelor RNTR1. În aceste condiții se va putea efectua un număr dublu de prestații comparativ cu momentul actual.

Realizarea noului sediu al RAR Dâmbovița, ce va fi amplasat pe terenul fostei unități militare de la gară, va rezolva în totalitate problemele ce țin de: restricțiile impuse pentru circulația autovehiculelor de mare tonaj pe Bulevardul Unirii, microraionul VI (unde RAR își are în prezent sediul și unde configurația incintei și a căii de acces nu permit intrarea normală a autovehiculelor mari), lipsa spațiilor de parcare pentru clienți.

Sediul nou va fi proiectat, executat, echipat și dotat conform standardelor europene iar conducerea RAR speră ca în iunie anul viitor să-i deschidă porțile pentru clienți.

Biroul de Presă al Registrului Auto Roman

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!