Secretarul general adjunct al PNL Dâmboviţa, arestat preventiv

Secretarul general adjunct al PNL Dâmboviţa, arestat preventiv

Secretarul general adjunct al PNL Dâmboviţa, Bogdan Simion, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Acesta este administratorul public al comunei Vulcana Pandele şi este acuzat de şantaj, abuz în serviciu în formă continuată, , ultraj contra bunelor moravuri, violarea vieţii private, ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere, inducere în eroare a organelor judiciare, purtare abuzivă şi complicitate la şantaj şi abuz în serviciu.

Procurorul de caz a precizat că respectivul se prezenta opiniei publice sub falsa identitate de reporter (dambovitanews.ro).

Într-un comunicat de presă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a prezentat acuzele care i se aduc lui Simion.

comunicat Poliţia Dâmboviţa

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri, violarea vieţii private, ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere, inducere în eroare a organelor judiciare, purtare abuzivă şi complicitate la şantaj şi abuz în serviciu.

Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi constrâns mai mulţi reprezentanţi ai unor instituţii publice să încheie contracte de dezinsecţie, sub ameninţarea publicării unor articole calomnioase într-o publicaţie online sau cu sesizarea unor instituţii cu privire la posibile infracţiuni.

Totodată, bărbatul, în calitate de administrator public al Primăriei Vulcana Pandele, ar fi folosit o parte din angajaţii instituţiei la efectuare de deratizări sau de alte activităţi la unităţile de învăţământ din judeţ, în timpul programului de lucru, prejudiciind interesele primăriei.

De asemenea, în cursul anului 2015, bănuitul şi-ar fi exercitat în mod defectuos, cu rea credinţă şi în mod repetat, atribuţiile de serviciu, precum şi influenţa deţinută în virtutea funcţiei de administrator public, în ceea ce priveşte utilizarea sistemului public de supraveghere video de pe raza localităţii Vulcana Pandele.

Astfel, există suspiciunea că acesta ar fi utilizat personal înregistrările video sau le-ar fi pus la dispoziţia unor jurnaliste pentru a întocmi materiale de presă.

Totodată, în ziua de 10.11.2015, cel în cauză ar fi lovit şi ameninţat un bărbat şi i-ar fi provocat distrugeri la un autovehicul, ulterior sesizând poliţia că ar fi fost accidentat de acesta în timp ce se deplasa cu autoturismul.

În ziua de 19 ianuarie a.c., poliţiştii au efectuat 7 perscheziţii, dintre care 2 la instituţii publice şi 5 la locuinţele unor persoane fizice, în urma cărora au ridicate documente, înscrisuri şi tehnică IT şi medii de stocare.

Au fost puse în executare 27 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliţiei şi parchetului pentru audieri.

În cauză, se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

error: Conţinut protejat !!