Secţia de boli infecţioase din Târgovişte se va muta din strada Rodnei la Dealu Mare

Secţia de boli infecţioase din Târgovişte se va muta din strada Rodnei la Dealu Mare

Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Târgovişte se va muta din locaţia din strada Rodnei la Dealu Mare. Actuala locaţie a secţiei este improprie, într-o clădire aflată într-un stadiu avansat de degradare şi nu mai poate obţine autorizaţie de funcţionare.

”Vom face relocări de spaţii, din dorinţa de a reduce costurile, de a utiliza corect şi complet spaţiile pe care le are spitalul şi pornind de la împrejurarea că nu vom mai obţine autorizaţie de funcţionare pentru Secţia de boli infecţioase din strada Rodnei. Clădirea ştiţi în ce fel arată, nu sunt resurse financiare să o reparăm curând şi, în al doilea rând, chiar dacă am pune-o în funcţiune, am repara-o, ea nu se mai pretează ca şi spaţii pentru ceea ce înseamnă o secţie de boli infecţioase la standardele actuale”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Astfel, vor fi mutate de la Dealu Mare următoarele secţii:

laboratorul de toxicologie, care tine de Medicina Legală, va fi mutat în clădirea de la platformă, pe strada Laminorului, unde funcţionează Medicina Legală

secţia de Pneumologie va fi mutată la Spitalul Judeţean Târgovişte, etajul 2

secţia de Medicină internă 2 va fi mutată în clădirea unde este acum Cardiologia, la etajul 1, aripa veche

Secţia de boli infecţioase din strada Rodnei va fi mutată la Dealu Mare.

Clădirea de pe strada Rodnei o să intre în conservare.

”O să punem pază ca să nu se fure, dacă îl lăsăm fără în trei săptămâni îl găsiţi demolat de cetăţeni din Târgovişte, nu din altă parte. Vom vedea care este destinaţia cea mai potrivită. Vom vedea dacă e util pentru spital, în viitor, în vreun fel, poate e util pentru consiliul judeţean, pentru că este clădirea consiliului judeţean, mă gândesc că ar putea fi duse acolo serviciile publice ale ministerelor, cele pe care le vom primi când se va pune în practică proiectul de reorganizare administrativă sau exista o solicitare de la şcoala 2, de extindere a locaţiei. Vom vedea”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!