Senat: Primirea de către senatorul Corlățean a ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România

Senat: Primirea de către senatorul Corlățean a ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean l-a primit la data de 26 noiembrie a.c., pe E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, informează Senatul.

Senatorul Corlățean a subliniat importanța Parteneriatului Strategic dintre România și Regatul Unit, nu numai din perspectiva relațiilor bilaterale, dar și din punctul de vedere al stabilității și securității internaționale în regiunea extinsă a Mării Negre.

În acest sens, oficialul român a menționat dorința României de a urmări un nivel mai înalt de ambiție în cadrul viitorului Parteneriat, prin aprofundarea caracterului strategic și diversificarea acestuia, prin includerea unor noi domenii tematice de interes, precum și o mai bună structurare a cooperării bilaterale și o coodonare politică regulată.

Senatorul Titus Corlățean a mulțumit ambasadorului britanic pentru susținerea acordată de Marea Britanie în contextul provocărilor și preocupărilor de securitate înregistrate în regiunea extinsă a Mării Negre.

Președintele Comisiei pentru politică externă a arătat că România susține promovarea unei reziliențe strategice la nivelul Uniunii Europene, având în vedere și provocările de securitate prezente, iar relația cu Marea Britanie rămâne esențială în acest domeniu.

error: Conţinut protejat !!