Şoferii, opriţi în trafic şi întrebaţi despre destinaţie, rută, scopul călătoriei

Şoferii, opriţi în trafic şi întrebaţi despre destinaţie, rută, scopul călătoriei

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale face un studiu în trafic, şoferii care vor fi opriţi urmând să răspundă la mai multe întebări despre destinaţia cursei, ruta şi scopul călătoriei, fără a fi înregistrate numerele de înmatriculare ale maşinilor sau numele conducătorilor auto.

Potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), şoferii vor fi opriţi în trafic în zilele de 10, 17, 24 iunie şi 19 august, pentru a participa la studiul „Ancheta de circulaţie origine – destinaţie”. Rezultatele studiului vor constitui baza de date statistice pentru determinarea curenţilor de trafic, în scopul orientării investiţiilor, alocării bugetelor şi ajustării strategiilor de dezvoltare.

Acţiunea se va desfăşura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga reţea de drumuri naţionale.

Reprezentanţii companiei susţin că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducatorului auto sau alte date de înmatriculare şi identificare.

„Menţionăm că întrebările vizează direcţiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informaţiile solicitate fiind complet anonime”, susţin reprezentanţii CNADNR.

Recenzorii vor purta ecusoane şi vor consemna răspunsurile pe formulare tipărite.

error: Conţinut protejat !!