Soluţia anunţată de ministrul Grindeanu pentru centurile ocolitoare al Târgoviştei, Pucioasa-Fieni şi Găeşti

Soluţia anunţată de ministrul Grindeanu pentru centurile ocolitoare al Târgoviştei, Pucioasa-Fieni şi Găeşti

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, luni, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că proiecte de mai mică amploare, precum centuri ocolitoare, vor fi descentralizate către autorităţile locale.

„În acest moment, CNAIR are foarte multe proiecte în desfăşurare şi atunci avem situaţii în care termenele sunt incredibil de lungi, chiar pentru lucrări simple, şi CNAIR este sufocat de proiecte de acest tip. Şi atunci, am luat decizia de a descentraliza aceste proiecte de mai mică amploare, să fie implementate de autorităţile locale, iar ministerul, într-un final, să plătească toate aceste lucrări”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În discuţie au fost centurile ocolitoare Târgovişte (inel doi), Pucioasa-Fieni şi Găeşti.

„Am transmis înştiinţări către consiliul judeţean în urmă cu două săptămâni, nu numai la Dâmboviţa, ci peste tot, Dâmboviţa cred că e primul judeţ care a dat hotărârile de consiliu necesare, urmează să facem consiliu de administraţie la nivel de CNAIR ca să putem parcurge totţi aceşti paşi. Apoi consiliul judeţean devine titular de proiect, ţine toate fazele până la finalizare. Ministerul Transporturilor este pe post de plătitor, sigur, având nişte puncte de control pe parcursul derulării proiectului”, a afirmat Grindeanu.

Ministrul apreciază această descentralizare drept o soluţie foarte bună pentru derularea mai rapidă a lucrrilor de infrastructură de mai mică amploare.

„Cred că este o soluţie foarte bună, nu doar în Dâmboviţa, ci în toată ţara, pentru că autorităţile locale au un interes mult mai mare de a face aceste lucrări decât cele centrale, şi pot verifica toţi termenii contractului, inclusiv cei care ţin de durată”, a mai spus Grindeanu.

La sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ministrul Transporturilor a avut o întâlnire cu primari din judeţ, conducerea CJ Dâmboviţa, parlamentari de Dâmboviţa. La întâlnire a participat şi conducerea CNAIR.

error: Conţinut protejat !!