Spectacol invitat ”Three Monks” al Teatrului Naţional pentru Copii din Shanghai, la Târgovişte

Spectacol invitat ”Three Monks” al Teatrului Naţional pentru Copii din Shanghai, la Târgovişte

Teatrul Tony Bulandra Târgovişte este, vineri, gazda spectacolului „Three Monks” („Trei călugări”) al Teatrului Naţional pentru Copii din Shanghai, China.

”Particularitatea producţiei constă în expresia corporală şi în felul în care chipul actorilor poate deveni o mască în sine. Reprezentaţia prefigurează diversitatea culturală pe care o va oferi Festivalul Babel începând cu data de 4 iunie şi până pe 12. Spectacolele invitate sunt unite prin tema Corpul, a inimaginabilelor lui posibilităţi de expresie şi expresivitate scenică”, se precizează în comunicatul Teatrului Tony Bulandra Târgovişte.

Spectacolul va începe vineri la ora 19.00.

Adaptată după o legendă chineză, povestea spectacolului „Three Monks”, pe cât de simplă, oferă o imagine complexă asupra vieţii.

”În vârf de munte, exista un mic templu. În acel templu locuia un bătrân maestru călugăr şi cei trei ucenici ai săi. Într-o zi bătrânul călugăr i-a întrebat pe învăţăcei dacă îşi amintesc de ce veniseră acolo. Fiecare era menit pentru a fi călugăr, dar nu înţelegea cât de importantă este întrajutorarea. În vârf de munte apa era foarte greu de adus. Nici unul dintre ei nu voia să facă această ostenitoare muncă. Până într-o zi, când nevoia de a salva templul de la incendiu, i-a făcut să-şi unească forţele şi să înţeleagă că solitudinea fără generozitate nu culege niciun dar”, se mai arată în comunicatul Teatrului Tony Bulandra.

Reprezentanţii teatrului spun că aşteaptă cât mai mulţi spectatori la această reprezentaţie ”care îi învaţă pe copii să fie generoşi, să nu se teamă de responsabilitate şi pe adulţi să fie din nou copii: să urmărească ceea ce e esenţial de atins în sinuoasele situaţii de om mare”.

Rezervările de bilete se pot face la telefon 0245.210.046 sau prin reţeaua Eventim.

error: Conţinut protejat !!