Stadionul ce se va construi la Târgovişte în zona mallului este în stadiul de începere a proiectării

Stadionul ce se va construi la Târgovişte în zona mallului este în stadiul de începere a proiectării

Stadionul cu 15.000 de locuri ce se va construi la Târgovişte este la stadiul de începere a proiectării, anunţă, marţi, într-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

„Undă verde pentru serviciile de proiectare ale Stadionului Municipal. Veste bună pentru dâmboviţeni! Direcţia Investiţii – Departamentul Sport Învăţământ şi Cultură, din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a transmis, astăzi (marţi, n.r.), Consiliului Judeţean Dâmboviţa ordinul de începere a prestării de servicii de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Construire Stadion Municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa”. Ordinul va intra în vigoare, în data de 27 ianuarie 2020″, precizează CJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, valoarea totală estimată a investiţiei este de 133,7 milioane de lei (29,3 milioane euro). Amplasamentul are o capacitate maximă de 15.000 locuri şi este dotat cu stadion pentru fotbal, pistă de atletism, existând şi posibilitatea organizării de jocuri de rugby.

„Stadionul va fi dotat cu anexe sportive, facilităţi pentru antrenament, căi de acces, parcări pentru public şi pentru personalul de serviciu, parcări specializate pentru vehiculele serviciilor de urgenţă, spaţii pentru alimentaţie şi consum, dar şi spaţii verzi amenajate, în conformitate cu cerinţele Federaţiei Române de Fotbal şi ale Federaţiei Române de Rugby, având omologare categoria 4 UEFA”, mai informează CJ Dâmboviţa.

Autorităţile judeţene au anunţat încă din 2012 că au demarat procedurile pentru această investiţie. Stadionul va fi construit pe amplasamentul unităţii militare unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Activele fostei unităţi militare sunt în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iar aici va fi construit un întreg cartier, cu mall, blocuri ANL, un parc şi drumuri de acces.

error: Conţinut protejat !!