Sucul de morcovi face minuni pentru sănătate

Sucul de morcovi face minuni pentru sănătate

Sucul de morcovi conține puține calorii și este plin de vitamine și minerale. Organismul metabolizează mai ușor nutrienții din legume sub formă lichidă. E important însă să vă preparați singuri acasă sucul. Acesta se obține cu ajutorul storcătorului, din morcovi proaspeți, bine spălați, dar necurățați de coajă, pentru că este partea cea mai bogata în substanțe nutritive. Coaja va fi doar spălată foarte bine cu peria și vor fi îndepărtate părțile stricate. După stoarcerea morcovului, sucul se consumă de preferință imediat sau se păstrează la rece cel mult șase ore.

Doar un pahar de suc pe zi aduce beneficii importante pentru sănătate.

 1. Îmbunătățește vederea

Sucul de morcovi conține luteină si zeaxantină, care împreună mențin ochii sănătoși, prevenind degenerescența maculară. Un studiu finlandez făcut pe 1.200 de persoane a scos la iveală că un consum regulat de morcov reduce riscul de cataractă și ajută la menținerea acuității vizuale până la vârste înaintate.

2. Întărește sistemul imunitar

Vitaminele A si C, vitaminele din complexul B, pigmentii din morcov stimuleaza organismul sa produca celule cu rol in imunitate, le activeaza pe cele existente si, in plus, stimuleaza productia de anticorpi.

 3. Scade glicemia

Sucul de morcovi conține cantități mari de carotenoide care echilbrează nivelul de zahăr din sânge.

 4. Previne bolile de piele

Sucul de morcovi este o sursă importantă de vitamina A și C care hidratează pielea, previne psoriazisul și coșurile. Antioxidanții din sucul de morcovi încetinesc îmbătrânirea și ajută la producerea de colagen.

 5. Îmbunătățește digestia

Dacă beți suc de morcovi cu 20 de minute înainte de masă, digestia este îmbunătățită, datorită conținutului de fibre solubile.

 

Sursa www.doctorulzilei.ro

error: Conţinut protejat !!