Suspectul în cazul celor doi bărbaţi împuşcaţi pe câmp, un mecanic de 58 de ani; nu şi-a recunoscut fapta

Suspectul audiat marţi seara în cazul celor doi bărbaţi împuşcaţi mortal în data de 26 octombrie pe un câmp lângă Târgovişte are 58 de ani, este un mecanic din Târgovişte şi va fi reţinut pentru omor calificat.

Suspectul este vânător, dar avea autorizaţia suspendată pentru că nu îşi plătise cotizaţia.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, bărbatul este principalul suspect, iar pe numele său va fi emis mandat de reţinere în noaptea de marţi spre miercuri. În prezent se află încă la audieri, nu şi-a recunoscut fapta, iar anchetatorii susţin că au probe care îl incriminează ca fiind autorul faptei.

”Autorul este un bărbat de 58 de ani, este din municipiul Târgovişte, este vânător autorizat, deţinător legal de armă, însă nu îşi plătise pentru anul acesta cotizaţia către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi nu putea vâna pe fondurile aparţinând asociaţiei. I-a împuşcat cu arma pe care o deţinea. Nu există niciun fel de date că ar fi existat un complice. Încă de la începutul anchetei am înlăturat varianta unei execuţii sau că ar fi fost un omor săvârşit pe fondul unor răzbunări, ca urmare a unor conflicte anterioare. Încă de la început, datele anchetei au arătat că a fost vorba de un conflict spontan. Era la braconat. Până la acest moment nu a recunoscut fapta. Bărbatul nu a relevat aspecte care să ne conducă la vreo suspiciune că nu ar avea discernământ”, a declarat, marţi seara, într-o conferinţă de presă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă.

Bărbatul de 58 de ani, M.G. din Târgovişte, a fost inclus în cercul de suspecţi încă de a doua zi după ce a avut loc fapta. El este acum acuzat de omor calificat şi riscă 25 de ani de închisoare.

”Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost inclus vineri după amiază, deci a doua zi după comiterea faptei, pe baza unor investigaţii efectuate şi a celor gândite de echipa de cercetare într-un cerc de suspecţi, mai exact 11 persoane, bărbatul de astăzi se afla în acest cerc de suspecţi. Nu există probe că i-ar fi bătut pe cei doi”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă.

Anchetatorii spun că suspectul s-a încurcat în declaraţii, a încercat chiar să îşi construiască un alibi, dar care nu s-a confirmat.

”Neconcordanţa în anumite declaraţii ne-a condus de a strânge cercul în jurul lui. Cazierul lui este curat. Unul dintre principiile prin care am introdus ca suspecţi în cercul respectiv a fost persoane despre care am reuşit să obţinem date că ar practica braconajul în zonă. El afirmă că nu îl cunoştea pe Ifrim (unul dintre bărbaţii împuşcaţi, n.r.), deşi făceau parte din grupe de vânătoare care vânau pe acelaşi fond”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă.

Anchetatorii spun că suspectul, în primele audieri, a fost foarte stăpân pe sine.

”Au fost audiate peste 200 de persoane şi prelevate probe biologice de la peste 250 de persoane. Prima dată am format un cerc mic de suspecţi, după care un cerc foarte mare de suspecţi, pentru că în primul rând îi aveam în vedere pe deţinătorii de arme din Târgovişte, din localităţile învecinate, cei care puteau avea acces imediat la locul unde s-a întâmplat evenimentul”, a declarat şeful IPJ Dâmboviţa, Danil Zepişi.

Anchetatorii spun că, din informaţiile de până acum, suspectul nu a spus nimănui că el i-a omorât pe cei doi bărbaţi.

La cercetări au participat doi procurori, 150 de poliţişti şi criminalişti de la Bucureşti.

Concluziile medicilor legişti arată că moartea celor doi bărbaţi a fost violentă, s-au tras focuri de armă cu alice, iar pe corpurile victimelor au fost constatate multiple leziuni. Asupra fiecăruia dintre cei doi bărbaţi s-au tras câte două focuri de armă.

Una dintre victime este Gheorghe Ifrim, consilier local în Răzvad, iar celălalt, Ion Neagu. Cei doi erau pe câmp să culeagă varză. Joi seara un trecător a văzut pe câmp trupurile celor doi şi a anunţat Poliţia.

error: Conţinut protejat !!