Târgovişte: 100 de platforme digitalizate de colectare selectivă a deşeurilor

Târgovişte: 100 de platforme digitalizate de colectare selectivă a deşeurilor

Primăria Târgovişte a depus un proiect pentru a primi finanţare pentru a construi 100 de platforme digitalizate de colectare selectivă a deşeurilor. Accesul se va face pe bază de cartelă.

„Un pas important în vederea eficentizării colectării selective a deșeurilor în municipiul Târgoviște! La finalul săptămânii trecute, a fost depus proiectul cu titlul: ”Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe raza municipiului Târgoviște, județul Dâmbovița”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, precizează primrul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Insula ecologică este un ansamblu de containere digitalizate destinate colectării separate a deșeurilor, iar accesul este asigurat pe bază de cartelă electronică.

 Valoarea investiției este de 5,8 milioane de lei, iar în baza acesteia vor fi înființate 100 de insule ecologice digitalizate, fiecare insulă va avea în componență 5 containere pentru următoarele fracții: rezidual, plastic și metal, hârtie, sticlă și biodegradabil.

„Platformele vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmisie date, bază de date privind beneficiarii serviciului. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate precum și persoanele care introduc deșeurile în containere”, mai anunţă primarul Cristian Daniel Stan.

error: Conţinut protejat !!