Târgovişte: Acțiune de combatere a tigrului platanului

Târgovişte: Acțiune de combatere a tigrului platanului

Primaria Municipiului Targoviste, prin Directia de Salubritate, a desfasurat în noaptea de luni spre marţi acțiuni de combatere a tigrului platanului, anunţă primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

„Zona vizata a fost cartierul „Tudor Vladimirescu” (microraionul nr. VI). Activitatea se va desfasura in toate cartierele orasului, in fiecare noapte, astfel incat sa fie acoperite toate zonele. ˮTigrul platanuluiˮ este o insectă care afectează frunzele platanului, uneori ale frasinului, se instalează pe partea interioară a frunzelor și se hrănește cu seva acestora”, spune primarul Cristian Stan.

Având în vedere că insecta afectează si omul prin înțepătură, se recomandă: purtarea de haine lejere care să acopere mâinile și picioarele în totalitate, cu scuturarea hainelor înainte de a intra în locuința, având în vedere că insectele se prind pe îmbrăcăminte; dacă ați fost înțepat, zona va fi spălată cu apă și săpun, iar pentru reducerea inflamației și diminuarea durerii se va aplica un cub de gheață.

error: Conţinut protejat !!