Târgovişte: Acţiune de igienizare în forţă în municipiu, fiecare stradă e spălată (video)

Târgovişte: Acţiune de igienizare în forţă în municipiu, fiecare stradă e spălată (video)

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, anunţă, miercuri, o amplă acţiune de igienizare în fiecare cartier, stradă cu stradă.

„Astăzi (8 aprilie, n.r.) debutează cea mai mare acţiune de igienizare pe care a cunoscut-o municipiul Târgovişte. Cartier cu cartier, stradă cu stradă, oraşul nostru va fi igienizat, va fi curăţat, va fi dezinfectat. Vom ajunge în toate cartierele municipiului, pe toate străzile, pe toate trotuarele. Am finalizat acţiunea cu dezinfecţia scărilor de bloc, din cele 1.500 de scări de bloc, poate că am scăpat una, două, trei, sunt oameni care reclamă asta, am rugămintea să vă interesaţi înainte la vecini, pentru că 90% dintre reclamaţii s-au dovedit a fi neîntemeiate. Dar dacă sunt situaţii unde nu s-a intervenit pe scările de bloc le remediem imediat`, spune primarul Cristian Stan.

Edilul adaugă că acţiunea de igienizare a început în micro 11 şi micro 12 şi va continua în tot municipiul.

„Astăzi vom igieniza micro 11, micro 12, sperăm să reuşim să facem cât mai mult. În fiecare zi în această săptămână şi săptămâna viitoare, repet, stradă cu stradă, cartier cu cartie, municipiul nostru va fi igienizat. Doamne ajută. Rămânem în casă. Să fiţi sănătoşi cu toţii, pentru că acesta este lucru este cel mai important. Administraţia locală târgovişteană este alături de dumneavoastră şi face toate eforturile să trecem pentru această situaţie”, precizează Cristian Stan.

08.04.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Măsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în Târgoviște

În vederea limitării răspândirii cu noul coronavirus, Primăria Municipiului Târgoviște a demarat, miercuri, 8 aprilie 2020, o amplă acțiune de igienizare și dezinfectare a străzilor și trotuarelor din oraș.

Aproximativ 150 de salariați de la Direcția de Salubritate și SC Eco Sal Târgoviște spală arterele principale, dar și străzile și trotuarele din cartiere cu un detergent eco, ce are rol de degresare, dezinfectare și parfumare, aprobat de autoritățile sanitare în domeniu. De asemenea, zonele dezinfectate sunt clătite cu apă imediat după efectuarea operațiunii.

Acțiunea a demarat în Microraioanele XI și XII și va continua și în restul orașului.

Vă amintim că administrația locală a finalizat, în urmă cu câteva zile, o altă operațiune amplă de combatere a COVID-19. Este vorba de dezinfecția celor aproximativ 1.500 de scări de bloc prin pulberizare. De asemenea, în fiecare scară a fost montat câte un dispozitiv cu gel dezinfectant pentru igienizarea populației.

Dezinfectarea a fost efectuată prin Direcția de Salubritate a Municipiului Târgoviște, operator autorizat pentru acest gen de activități.

Ca măsură complementară, luând în considerare prevederile Ordonanțelor Militare Nr. 2/21.03.2020, respectiv Nr 3/24.03.2020, Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția de Asistență Socială, vine în sprijinul persoanelor vârstnice, de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, în vederea minimalizării expunerii lor în afară locuințelor.

Dacă va aflați în situația de mai sus sau cunoașteți o persoană care se încadrează în categoria prezentată, vă rugăm să vă adresați Direcției de Asistență Socială Târgoviște.

Solicitările vor fi efectuate telefonic, la numerele:

–  0372.764.198 ( zilnic între orele 08:00 – 16:00);

–  0742.087.920 (non-stop).

Alte acțiuni pentru limitarea răspândirii covid-19 pe care le execută Primăria Târgoviște în această perioadă:

– Dezinfectare generală a mijloacelor de transport în comun (de cel puțin 2 ori/săptămână). De asemenea, la finalizarea traseului se va desfășura un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere, a ușilor, scaunelor și a altor elemente de sprijin din autobuze și microbuze;

– Dezinfectare unități de învățământ: acțiune în derulare, cu precizarea că la redeschiderea cursurilor medicul școlar va realiza un triaj epidemiologic;

– Dezinfectare generală a spațiilor Primăriei, cu accent pe cele deschise publicului, la care se adaugă măsuri de dezinfectare curentă, cu caracter permanent;

– Distribuirea de măști și mănuși către personalul Primăriei care lucrează cu publicul;

– Contactarea persoanelor izolate la domiciliu, în vederea acordării măsurilor de sprijin, astfel încât să se evite orice situație în care persoanele respective să iasă din izolare;

La toate acestea se adugă măsura diminuării programului de transport în comun cu aproximativ 40%.

Astfel, vehiculele aparținând „Servicii Publice Municipale Târgoviște” vor funcționa după următorul program:

– 05.00 – 08.00 – curse normale;

– 13.00 – 16.00 – curse normale exterior;

– 21.00 – 23.00 – curse normale.

NOTĂ: Programul detaliat de transport poate fi consultat și în stațiile de traseu, precum și în cadrul aplicației Târgoviște City App. De precizat că toate spațiile administrației publice locale târgoviștene destinate lucrului cu publicul sunt dotate cu dozatoare cu substanțe dezinfectante pe bază de senzor.

Numerele de telefon puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița în această perioadă de pandemie sunt:

-0786 930.676

-0785 213.252

-0785 213.253

-0785 213.254

error: Conţinut protejat !!