Târgovişte: Amendă de 500 de lei pentru cei care nu adună excremente câinilor, primăria a montat coşuri de gunoi

Târgovişte: Amendă de 500 de lei pentru cei care nu adună excremente câinilor, primăria a montat coşuri de gunoi

Târgoviştenii care nu adună excrementele câinilor scoşi la plimbare prin municipiu vor fi amendaţi cu 500 de lei, iar primăria anunţă că a montat coşuri stradale de gunoi dotate cu pungi de plastic.

Coşurile de gunoi sunt amplasate în cât mai multe zone frcventate de posesorii de câini, anunţă Primăria Târgovişte.

Municipalitatea are un regulament privind gestionarea câinilor cu stăpân din municipiul Târgovişte, care prevede amenzi de 500 de lei pentru cei care nu strând excrementele cânilor.

Proprietarii câinilor sunt obligaţi, conform regulamentului existent la nivelul municipiului Târgovişte, să plimbe câinii în locurile publice numai cu lesă scurtă şi să aibă la ei punguţe pentru a colecta excremetele animalelor. În caz contrar, riscă amenzi între 100 şi 500 de lei. Cei care trebuie să constate şi să aplice amenzile sunt poliţiştii locali.

Regulamentul cu privire la gestionarea câinilor cu stăpân din Târgovişte mai prevede că deţinătorii de câini care stau la bloc au nevoie de acordul vecinilor pentru a creşte câini în apartament.

Câinii de talie mare sau cei agresivi trebuie să poarte botniţă când sunt în spaţii publice.

Deși regulamentul există de mai mult timp se pare că el nu este aplicat de către poliţiştii locali, în Târgovişte fiind proprietari de câini care îşi lasă libere animalele în parcuri, chiar în locurile de joacă pentru copii, pe străzi, în jurul blocului sau în alte locuri publice. Despre adunarea excrementelor animalului, mulţi nici nu concep acest lucru.

Cei care vor să sesizeze nereguli constatate în acest sens pot suna la Poliţia Locală Târgovişte la numerele de telefon 0245/631 895 sau 0785 212 904 sau la numărul scurt 921.

error: Conţinut protejat !!