Târgovişte: Au fost plantaţi primii arbori în parcul ce va fi realizat în zona UM Gară

Târgovişte: Au fost plantaţi primii arbori în parcul ce va fi realizat în zona UM Gară

Au fost plantati primii arbori in cadrul proiectului de amenajare a noului parc din zona UM Gara, anunţă primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Parcul va fi construit pe o suprafata de 16.481 mp. În afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca spatiu verde, se va construi o piatetă si o fantană artezieană, un loc de joaca, o zonă de fitness, o bibliotecă in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.

„Spatiul verde cuprinde zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Sistemul automat de irigatii este aproape finalizat. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare. Vor fi amplasate cismele si toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete”, spune primarul Cristian Stan.

Valoarea investitiei este de 7 milioane de lei, iar sursa de finantarea este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Lucrarile vor fi finalizate in aceasta toamna, susţine primarul Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!