Târgovişte: Autogară modernă va fi construită şi pe Bdul Unirii, la sediul actual al operatorului de transport public

Târgovişte: Autogară modernă va fi construită şi pe Bdul Unirii, la sediul actual al operatorului de transport public

Primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan, anunţă că a mers la amplasamentul unde va fi construită o nouă autogară modernă, pe Bulevardul Unirii, la sediul operatorului de transport public.

„Am făcut în această dimineață o vizită în teren pe șantierul de construire a celei de-a treia autogări din cadrul proiectului de schimbare din temelii a transportului public local din orașul nostru!

Această autogară, situată pe bulevardul Unirii, unde este acum sediul operatorului de transport târgoviștean, va fi monitorizată video, va dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, precum și spații administrative”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Acesta vorbeşte despre întreg proiectul ce vizează modernizarea transportului public urban.

„Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, au fost reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței (autogara și depoul de pe Calea Ialomiței fiind în proporție de peste 90% finalizate) și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public”, precizează primarul Daniel Cristian Stan      .

Valoarea contractului de execuție este de 42,5 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

„Transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani, iar intervențiile continuă. În afara proiectului amintit, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale)”, precizează primarul Târgoviştei.

error: Conţinut protejat !!