Târgovişte: Autogara principală a municipiului va fi în apropierea Complexului de Nataţie

Târgovişte: Autogara principală a municipiului va fi în apropierea Complexului de Nataţie

Autogara principală a municipiului Târgoviște, singura construită în ultimii 30 de ani în oraș, va fi pe strada Calea Ialomiţie, în apropierea Complexului de Nataţie şi costă 42,5 milioane de lei.

„Obiectivul, situat pe strada Calea Ialomiței, va avea dimensiuni impresionante, respectiv o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp., incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze. Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, sunt reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), sunt modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, depoul de pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public”, spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.

Valoarea contractului de execuție este de 42,5 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

error: Conţinut protejat !!