Târgovişte: Blocuri ANL în vecinătatea mall-ului, pentru profesori şi doctori

Târgovişte: Blocuri ANL în vecinătatea mall-ului, pentru profesori şi doctori

Două blocuri ANL se construiesc în Târgovişte, în vecinătatea mall-ului, pentru profesori şi medici.

„Pe bulevardul Regele Ferdinand, în imediata vecinătate a cartierului Aleea Trandafirilor, pe terenul fostei UM Gară, se află în plină desfășurare lucrările de execuție a unor locuințe ANL, cu întreaga infrastructură aferentă (parcări, iluminat public, trotuare).

Pe o suprafață de aproximativ 4200 mp., este implementat un prim proiect care vizează construirea a 2 blocuri de locuințe, a câte 24 de apartamente fiecare, destinate persoanelor care au calitatea de cadre medicale sau cadre didactice. Primăria Târgoviște suportă execuția utilităților aferente ansamblului de locuințe, precum și a sistematizării amplasamentului (apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi)”, precizează primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

Edilul spune că primele repartiții vor fi făcute la primăvară, cel târziu.

Durata de execuție este de 12 luni, valoarea lucrărilor depășește 11 milioane de lei.

„În aceeași zonă, pe un teren pus la dispoziție de către Consiliul Județean Dâmbovița, Agenția Națională pentru Locuințe a demarat un alt proiect, având ca obiect construirea, în acest caz, a 4 blocuri, a câte 20 de unități locative fiecare, astfel încât întreaga zonă va cunoaște o dezvoltare urbanistică accelerată. După finalizarea investițiilor menționate, prin noua tramă stradală rezultată, Aleea Trandafirilor va fi practic unită cu noul cartier de locuințe ANL”, mai anunţă primarul Cristian Daniel Stan.

Acesta vorbeşte şi despre blocurile ANL din cartierul Sagricom.

„Tot legat de locuințele ANL, am primit o altă veste bună, de data aceasta vizând cartierul Tineretului (Sagricom). A fost avizată favorabil investiția „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, zona Sagricom,  strada Silviu Stănculescu, Etapa II”! Valoarea proiectului este de  81.006.494,67 lei (TVA inclus), sursa de finanțare fiind asigurată de MDRAP, prin ANL – 77.534.495,61 lei (TVA inclus) și municipiul Târgoviște – 3.471.999,06  lei (TVA inclus). Locuințele propuse se compun din 8 blocuri (9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 și 16), regim de înălțime – S+P+2E/3E+M, totalizând 146 de apartamente.

Finanțarea va fi asigurată din bugetul național al anului viitor, tot anul viitor urmând a fi realizată și licitația de execuție”, spune primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!