Târgovişte: Clădirea Poştei de la gară, în paragină de 17 ani

Clădirea Poştei de la Gara Târgoviştei, care a fost grav avariată de o explozie acum 17 ani, este în continuare în paragină. Clădirea stă aproape să se prăbuşească.

Deputatul PSD de Dâmboviţa, Oana Vlăducă, a adresat o întrebare pe acest subiect Ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale şi directorului general al Poştei Române.

”În cadrul audiențelor la cabinetul parlamentar, am primit o solicitare privind nevoia urgenta  de finanțare a lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Oficiului de Poștă Târgoviște 3, situat pe strada Gării, nr. 3, în imediata vecinătate a Gării de Sud a municipiului. Imobilul a fost grav avariat în urma unei explozii provocate de scurgeri de gaze în urmă cu 17 ani. În tot acest timp, clădirea s-a degradat continuu”, se arată în întrebarea adresată de deputatul PSD.

În document se arată că odată cu finalizarea proceselor ce au urmat exploziei din anul 2000, Compania Națională Poșta Română (care administrează imobilul), nu mai are niciun impediment pentru a demara lucrările de intervenție solicitate.

”Investiția este imperios necesară, clădirea fiind într-un proces de continuă degradare și prezentând risc major de provocare a altor accidente. Mai mult, se află în vecinătatea Gării Târgoviște, afectând imaginea fostei Cetăți de Scaun, oraș turistic. Față de toate acestea, vă rog să analizați posibilitatea de introducere rapidă la finanțare a lucrărilor necesare pentru obiectivul respectiv”, precizează deputatul PSD Oana Vlăducă.

error: Conţinut protejat !!