Târgovişte: Distrigaz sparge fără aprobare străzi reabilitate în cadrul PIDU (video)

Târgovişte: Distrigaz sparge fără aprobare străzi reabilitate în cadrul PIDU (video)

Bulevardul IC Brătianu din Târgovişte, aflat în curs de reabilitare printr-un program european, a fost spart în mai multe locuri, în zone ce tocmai fuseseră asfaltate, de către Distrigaz fără a avea avizele necesare.
Bulevardul IC Brătianu este reabilitat în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, proiect cu fonduri europene de 149 de milioane de lei.

”Am constatat ieri (marţi, n.r.), cu surprindere, că un anumit furnizor de utilităţi s-a trezit să spargă Bulevardul IC Brătianu în zona dintre cele două sensuri giratorii, fără a avea niciun fel de autorizaţie de la Primăria Târgovişte. Este vorba de Distrigaz. Au tăiat în două locuri. Am trimis reprezentanţi ai primăriei, s-au dus acolo, au aşteptat trei sferturi de oră şi nu a venit nimeni de la Distrigaz. M-am dus eu, am stat trei sferturi de oră, până la urmă cineva de la Distrigaz a catadicsit să apară acolo. Iniţial au încercat să spună că e vorba de o avarie, iar când le-am cerut procesul verbal de constatare a avariei au recunoscut că nu e vorba de vreo avarie ci că, pur şi simplu, fără niciun fel de justificare, s-au apucat să facă două gropi imense în bulevardul asfaltat la trei straturi pentru că acum au primit banii de investiţii”, a precizat primarul Cristian Stan.

Acesta spune că a chemat Poliţia Locală pentru a fi luate măsuri.

”Am chemat Poliţia Locală să facă toate demersurile legale în vederea evitării unor asemenea situaţii pe viitor. Este infracţiune şi vreau să anunţ în momentul de faţă toţi furnizorii de utilităţi care desfăşoară activităţi la nivelul municipiului Târgovişte: intervenţiile fără autorizaţie pe drumurile publice, trotuare reprezintă infracţiuni. Poliţia Locală probabil va sesiza Parchetul”, a adăugat primarul interimar Cristian Stan.

gaze-lucrari-2

Edilul spune că firma care executa lucrările nu avea nici aviz de la primărie şi nici afişate informaţii despre lucrare.

”Cei care executau lucrarea nu aveau afişate niciun fel de informaţii cu privire la lucrare, firmă şi aşa mai departe. Erau într-o obscuritate totală, aveau o bandă cu Distrigaz şi spărgeau bulevardul. Asemenea situaţii nu se pot repeta!”, a spus primarul Târgoviştei.

La câteva minute după ce primăria a anunţat această neregulă, în acelaşi loc pe Bulevardul IC Brătianu, cei de la Distrigaz mai spărgeau partea carosabilă într-un loc, evident tot fără autorizaţie.

Strada trebuie readusă la stadiul inițial de cei care au intervenit, respectiv Distrigaz, e greu de crezut că o vor face la standardul inițial, ci va fi în cel mai bun caz o plombare.

error: Conţinut protejat !!