Târgovişte: Femeia care a lucrat 20 de ani ca psiholog pe baza unei diplome false – reţinută; este ruda unui fost şef IPJ

Târgovişte: Femeia care a lucrat 20 de ani ca psiholog pe baza unei diplome false – reţinută; este ruda unui fost şef IPJ

Femeia care a lucrat ca psiholog timp de 20 de ani la Spitalul Județean din Târgoviște în baza unei diplome false a fost reținută de procurori. Ea este acuzată că doar în decurs de trei ani a dat consultații pentru aproape 1.400 de pacienți.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews că femeia este fosta soție a fostului șef al Poliției Dâmbovița Sorin Păun.

Femeia a fost reținută miercuri seară, pentru infracțiunile de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, după ce a fost audiată la Parchetul General.

Potrivit Poliției Române, ea este suspectată de inducerea și menținerea în eroare a unei unități spitalicești, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate, ce atestă faptul că ar fi fost absolventă a unei instituții superioare de învățământ, act în baza căruia și-ar fi exercitat profesia de psiholog. Surse judiciare au declarat că ea a lucrat ca psiholog la Spitalul Județean din Târgoviște în perioada din 1999 și până în 2019, când a demisionat.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, ea ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității angajatoare, precizează Poliția Română. Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019, mai arată sursa citată.

error: Conţinut protejat !!