Târgovişte: Festival Dracula, program 15 iunie

Târgovişte: Festival Dracula, program 15 iunie

09:00 – Deschidere eveniment ”Grădini medievale în Anul Centenarului” – Parcul Chindia

16:00 – 23:00 – Tabăra medievală – negustori, meșteșugari, expoziție de arme, ulcioare și vase decorative

17:00 – Interactiv cu publicul – Demonstrații de disciplină și antrenament de luptă, întreceri haiducești – trupele Anacronism Sibiu și Paladinii de Terra Medies

18:00 – Deschidere oficială festival

18:30 – Recital de muzică instrumentală

21:00 – 21:45 – Parada medievală – Solie la Turnul Cetății – Traseu: Teatrul Tony Bulandra – Bd. Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Curtea Domnească

22:00 – Recital muzică instrumentală (cimpoaie) – trupa Bordo Sarkany; Spectacol cu foc – trupa „Hypnosis Fire”

COMUNICAT DE PRESĂ

Festivalul Medieval Dracula 2018, ediția a V-a 

            Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgoviște alături de Teatrul Tony Bulandra și în parteneriat cu Consiliul Județean, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Complexul Muzeal „Curtea Domnească” organizează în perioada 15 – 17 iunie 2018 Festivalul Medieval Dracula, un festival inedit, care atrage un mare număr de spectatori, târgovișteni, dar și turiști veniți din diferite colțuri ale țării. Vechea cetate de scaun a Târgoviștei prinde viață, se întoarce în timp, iar aleile pavate cu piatră sunt din nou animate de cavaleri, domnițe și meșteșugari.

Festivalul Medieval Dracula, ajuns la cea de-a V-a ediție, dorește să fie o reiterare a unui trecut istoric valoros și plasează evenimentele mult dincolo de caracterul comercial în încercarea de a crea comuniunea autentică a „breslelor” zilelor noastre. În aceste trei zile renaște acel sentiment unic al apartenenței la neamul românesc.

Din zori și până în seară, mult după chindie, meșteșugarii ne așteaptă la ateliere în care învățăm să construim obiecte de artă medievale, iar cavalerii ne arată cum se lupta înainte haiducește, cu sabia sau arcul în mână. Vor fi prezentate: spectacole cu foc, recitaluri de muzică medievală, dansuri și costume medievale, spectacole pentru copii, artiști pe picioroange, cascadori și, nu în ultimul rând, spectacole istorice.

Deschiderea oficială a festivalului are loc vineri, 15 iunie, de la ora 18:00, în prezența Primarului Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan. Nu va lipsi încântătoarea paradă a personajelor de inspirație istorică, a cailor, a trubadurilor – în prima seară, ora 21:00, pe traseul: Teatrul Tony Bulandra – Bd. Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Curtea Domnească.

Festivalul Medieval este un eveniment al împreună-bucuriei la care, cu convingere, vă invităm să participați!

error: Conţinut protejat !!