Târgovişte: Festivalul Babel – programul zilei de joi

10:00 – Sala Oglinzilor, Devising theatre (Elaborând teatru), workshop de Scott Johnston, Scoția; 3h

10:00 – Sala StudioAtelier teatral, workshop de João Mota, Portugalia; 3h

11:00 – Foaier, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)

18:00 – Sala Mare, COUNTERBODY (O posibilă percepție a materiei instabile), regia și coregrafia: Simona Deaconescu, Tangaj Dance & CNDB, România; 45 min.

19:30 – Casa Sindicatelor, Uniforme, regia: Sabina Scarlat, Compagnie Garage 29, Belgia; 50 min.

21:00 – Curtea Domnească, Richard III, regia: Kolbrun Bjort Sigfusdottir, Brite Theatre, UK/Islanda; 1h

22:00 – Sala Mare1969: A space Odyssey? Oddity! (1969: Odisee spațială? Ciudățenie!), regia: Yu Murai, KPR Theatre, Japonia; 1h

Ziua de 6 iunie  a fost una îmbucurătoare, cu ploaie și soare, dar spectacolele au decurs conform programului și au fost o încântare pentru toată lumea. Sensibil și adevărat a fost spectacolul realizat de Theatre du Mouvement, uimitor actorul Thomas Mockton (se pare că într-adevăr nu are oase), hazliu și satiric spectacolul Provocări inocente, o reușită fabulă teatrală.

Azi, 7 iunie, atelierele se țin lanț la Babel. Scott Johnston și João Mota sunt niște adevărați antrenori în arta teatrului.

Rămânem în formă pentru spectacolul de la ora 18:00 de la Sala Mare, Counterbody, un spectacol de teatru-dans, coregrafie și multimedia. Modern, calculat, esențializat.

Ne îndreptăm apoi spre Casa Sindicatelor, unde, la 19:30, vă așteaptă o adevărată construcție scenică. Palate, turnuri, firide… Arhitecții sunt membrii unei companii belgiene, Garage 29, iar spectacolul se numește Uniforme. Forme unice? Vom vedea.

Nu ne oprim aici, pentru că la Curtea Domnească, de la ora 21:00, ne așteaptă Richard al III-lea (Un one-woman show) cu actrița Emily Carding. Marile personaje ale teatrului englez se joacă în primul rând din priviri… veniți să vedeți privirea lui Emily!

Ne grăbim să revenim la ora 22:00 la Sala Mare, unde începe spectacolul 1969: Odisee spațială? Ciudățenie! Cine îl propune? O companie de teatru venită tocmai din Japonia. Au străbătut mări și țări, în spațiu și timp, schimbând multe fuse orare. Doar pentru aceasta și tot merită să luați parte la odiseea lor.

Ne mișcăm energic joi, 7 iunie. Urmați-ne din nou!

Comunicat Teatrul Tony Bulandra

error: Conţinut protejat !!