Târgovişte: Finanţare europeana de peste 7 milioane de lei pentru un nou parc

Târgovişte: Finanţare europeana de peste 7 milioane de lei pentru un nou parc

Autorităţile locale au semnat, miercuri, contractul de finanţare cu fonduri europene pentru realizarea unui parc pe amplasamentul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte.

„La Primaria Targoviste, in prezenta domnului Liviu Musat, Director al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, precum si a domnului Alexandru Oprea, Presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a fost semnat contractul de finantare pe fonduri europene avand ca obiect „Amenajare Parc Public de Agrement si Loisir UM Gara”. Astfel, pe o suprafata de 16.481 mp, situata pe locatia fostei UM Gara in vecinatatea noului mall, se va construi un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete”, precizează primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta mai spune că spatiul verde presupune zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic.

„Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare. Vor fi amplasate cismele si toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete”, mai spune Cristian Stan.

Valoarea investitiei este de 7 milioane de lei, inclusiv TVA, iar durata de executie maxima este de 12 luni.

Sursa de finantare este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020.

error: Conţinut protejat !!