Târgovişte: Încep lucrările la Bulevardul Mircea cel Bătrân (august 2022)

Târgovişte: Încep lucrările la Bulevardul Mircea cel Bătrân (august 2022)

Lucrările de reabilitare a părții carosabile a bulevardului Mircea cel Bătrân din Târgovişte vot începe de joi, anunţă primarul Cristian Daniel Stan. Intervențiile presupun frezarea îmbrăcăminții asfaltice degradate și turnarea a două straturi de asfalt pe o suprafață de aproximativ 14.000 metri pătraţi.

„Modernizarea infrastructurii municipiului Târgoviște continuă în ritm susținut cu precizarea că programul de reabilitare a străzilor din orașul nostru, acum în derulare, vizează 43 de artere rutiere. 17 străzi cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”!

Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele”, precizează primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Conform acestuia, valoarea totală a investiţiilor este de peste  42 de milioane de lei.

„Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție”, mai spune Cristian Stan.

Edilul reaminteşte amplul program de reabilitare a infrastructurii derulat în Târgovişte.

„Dacă acestor investiții le adaugăm proiectul de reabilitare a străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Fluierași si Luceafarului, în privința căruia licitația a fost deja lansată, lucrările care  au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care vizează bulevardul Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, acum în derulare, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru. În plus, se află în faza documentațiilor tehnice și proiectul privind reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Bulevardul Regele Carol I (ramura adiacentă), Bulevardul Regele Carol I (tronsonul de legatură cu Bulevardul I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2925 metri liniari”, mai spune Cristian Daniel Stan.

error: Conţinut protejat !!