Târgovişte: Lucrări ample de reabilitare a Parcului Mitropoliei

Târgovişte: Lucrări ample de reabilitare a Parcului Mitropoliei

Parcul Mitropoliei din Târgovişte beneficiază de ample lucrări de reabilitare, inclusiv ruinele vor fi restaurate. Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, anunţă că în primăvara anului viitor lucrările vor fi gata.

Continua lucrarile de reabilitare a Parcului Mitropoliei!

Cel tarziu in primavara, parcul central al municipiului Targoviste va avea o infatisare cu totul diferita, urmand ca ruinele existente sa fie  restaurate, protejate si puse in valoare.

Investitia presupune in plus si desfacerea integrală a pavimentului existent şi realizarea unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale, realizarea unui loc de joacă pentru copii si paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard), construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii, etc;

In acelasi timp, se vor extinde si infrumuseta zonele verzi, urmand a se planta vegetaţie înaltă (8-10m ), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale), in total urmand a fi plantati peste 400 de arbori si arbusti.

In plus, vor fi reconstruite fantanile arteziene, vor fi modernizate toate retelele edilitare si se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate si estetică.

error: Conţinut protejat !!