Târgovişte: Lucrări de reabilitare străzi în Prepeleac

Târgovişte: Lucrări de reabilitare străzi în Prepeleac

Continuă și lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Prepeleac, prima stradă abordată fiind Ion Neculce, cu precizarea că, în cel mult 10 zile, aici va fi turnat și primul strat de asfalt, anunţă, miercuri, primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Conform edilului, intervențiile se vor realiza și pe străzile Fructelor, Oltului, Luceafărului, Cocorilor și Fluierași, iar acestea vizează refacerea terasamentului, turnarea a 2 straturi de asfalt, preluarea apelor pluviale, dar și realizarea trotuarelor, a spațiilor verzi sau a marcajelor rutiere.

Valoarea totală a investiției este de 3,7 milioane de lei, iar durata de execuție nu va depăși 6 luni!.

„De precizat că programul de reabilitare a străzilor din orașul nostru, acum în derulare, vizează zeci de artere rutiere. 17 străzi cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”! Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele”, precizează primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

Conform acestuia, cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42 de milioane de lei.

„Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție. Dacă acestor investiții le adaugăm și lucrările care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau lucrările încă în derulare la pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru. În plus, în perioada următoare va fi demarată licitația publică de execuție aferentă proiectului care vizează reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Regele Carol I (ramura adiacentă), Regele Carol I (tronsonul de legatură cu I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2925 ml”, precizează primarul Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!