Târgovişte: Mai multe blocuri vor intra în reabilitare termică şi consolidare, valoarea totală a lucrărilor 23 de milioane de lei

Târgovişte: Mai multe blocuri vor intra în reabilitare termică şi consolidare, valoarea totală a lucrărilor 23 de milioane de lei

Cererea de finanțare la proiectul „Eficientizarea energetică prin reabilitarea și consolidarea clădirilor rezidențiale din Municipiul Târgoviște”, a fost admisă, anunţă primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

”Este vorba despre proiectul aferent reabilitarii termice si consolidarii scarilor de bloc din municipiul Targoviste. Lucrarile avute in vedere sunt deosebit de complexe si vizeaza izolarea termica a fatadei (parte opaca si parte vitrata), inchiderea balcoanelor cu tamplarie termoizolanta, izolarea termica a planseului peste subsol, instalarea de panouri solare, inlocuirea corpurilor de iluminat si a circuitelor electrice aferente partilor comune, inlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperisului tip terasa, a trotuarelor de protectie, repararea sau inlocuirea instalatiei de distributie a apei reci si a colectoarelor de canalizare menajera din subsoluri, masuri de reparatii si consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitati, etc”, precizează edilul.

Acesta adaugă că este important de precizat ca sumele datorate de catre proprietarii locuintelor vor fi esalonate pe 10 ani, sunt cuprinse intre 3,5% si 25% din valoarea lucrarilor aferente unui apartament (in functie de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie platind numai 3,5%) si vor fi achitate numai dupa receptia finala.

Proiectele au o valoare de peste 23.000.000 lei si sunt finantate in proportie de 60% din fonduri europene, restul reprezentand contributia administratiei locale si a proprietarilor de apartamente.

”In functie de solicitari si acordul asociatiilor de proprietari, ne propunem sa depunem mai multe proiecte de acest tip”, mai spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Blocurile care fac obiectul prezentelor investitii sunt urmatoarele: 5A, 5B, 40 (scara A si scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scara A si scara B ), 54, F1, F2, 57 (scara A si scara B ).

error: Conţinut protejat !!