Târgovişte: Nererguli în colectarea deşeurilor menajere

gunoi-supercom-tomberoane

Poliţia Locală Târgovişte a constat mai multe nereguli în colectarea deşeurilor menajere, la nivelul municipiului, şi a atenţionat firma Supercom să remedieze deficienţele.

Poliţia Locală Târgovişte a remis un comunicat de presă în care prezintă neregulile constate. Din comunicat reiese că nu au fost aplicate amenzi, firma care se ocupă de colecatrea gunoiului fiind somată să remedieze deficienţele constate.

Comunicat de presă 

În perioada 30.09.2016-06.10.2016, polițiștii locali din cadrul Biroului Control – Compartimentul Protecția Mediului au efectuat o acțiune de verificare a europlatformelor destinate colectării gunoiului, ce se găsesc sub directa administrare a S.C. Supercom S.A.

Astfel, în urma controalelor s-a constatat că pe raza municipiului Târgoviște, există un număr total de 519 de eurocontainere și 204 de platforme ecologice dintre care: 26 fără gard și poartă, 73 fără porți, 4 fără gard, 2 fără eurocontainere, 2 cu împrejmuiri incomplete și 102 complete.

De altfel, la cele mai multe dintre eurocontainerele din Târgoviște lipsesc capacele, ceea ce contravine Art. 37 alin. (1) și (2) din Anexa Ordinului nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației. În Microraionul VI, în unele locații, sunt amplasate eurocontainere fără a se respecta distanța minimă de 10 m față de ferestrele locuințelor conform Art. 4,  lit. a) din Anexa Ordinului nr. 119/2014, iar în Microraioanele XI și XII, lipsesc porțile de acces, iar eurocontainerele din interiorul platformelor sunt în număr foarte mic (1-2 eurocontainere într-o platformă ce deservește mai multe imobile).

Polițiștii locali din cadrul Biroului Control – Compartimentul Protecția Mediului au somat S.C. Supercom S.A. să remedieze, în cel mai scurt timp posibil, neregulile constatate în teren. În caz contrar, se vor lua măsuri conform Contractului de Delegare prin Concesionare a Gestiunii Serviciilor Publice de Colectare și Transport al Deșeurilor Municipale în Județul Dâmbovița.

error: Conţinut protejat !!