Târgovişte: Numărul asistaţilor social din municipiu, la un minim istoric

Târgovişte: Numărul asistaţilor social din municipiu, la un minim istoric

În municipiul Târgovişte se înregistrează la finalul lunii octombrie cel mai mic număr de asistaţi social, anunţă primarul Cristian Stan.

„Luna aceasta, municipiul Targoviste inregistreaza cel mai mic numar de asistati sociali de la intrarea in vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, deci din ultimii aproape 20 de ani.

Astfel, numarul dosarelor a scazut la 263, in conditiile in care, in anul 2016, numarul acestora se apropia de 500, iar anii anteriori oscila intre 800 si 1000 de dosare. Tot luna aceasta, municipiul Targoviste a inregistrat si cel mai mic numar de scutiri medicale aferente asistatior sociali, de la intrarea in vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Astfel, numarul de adeverinte medicale de scutire de efort a scazut la 32, in conditiile in care, in aceeasi perioada a anului trecut, numarul adeverintelor era aproape dublu, iar acum 2 ani, se inregistrau 235 de astfel de documente”, spune primarul Cristian Stan.

Edilul adaugă că cei care nu îşi realizează orele de muncă în folosul comunităţii pierd ajutorul social.

„In egala masura, ne asiguram ca sunt realizate orele de munca obligatorii, sub sanctiunea pierderii, de catre cei care se sustrag de la indeplinirea obligatiilor legale, a dreptului de a beneficia de ajutor social”, precizează Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!