Târgovişte: Parcul Chindia va fi reabilitat cu fonduri europene

Târgovişte: Parcul Chindia va fi reabilitat cu fonduri europene

Parcul Chindia din Târgovişte, cel mai mare parc al municipiului, va fi reabilitat cu fonduri europene, a anunţat, vineri, primarul Cristian Daniel Stan.

„Parcul Chindia va face obiectul unui amplu proiect de regenerare urbană, care vizează, în linii mari, amenajarea tuturor spaţiilor verzi (plantarea de arbori, arbuşti/gazonarea suprafeţelor), crearea unor identităţi spaţiale specifice prin utilizarea diferitelor tipuri de vegetaţii, elemente constructive, mobilier urban, texturi ale suprafeţei, realizarea sistemului de iluminat şi de irigaţii, a sistemelor de supraveghere video şi Wi-Fi, dotarea cu bănci, coşuri de gunoi, toalete, parcare de biciclete, împrejmuire nouă, realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, spaţii dotate cu echipamente de sport”, precizează primarul Cristian Daniel Stan, pe pagina sa de facebook.

Lucrările mai vizează şi statuile din parc, construirea de fântâni arteziene, reabilitarea, modernizarea şi dotarea atât a lacului cât şi a debarcaderului, crearea unei zone de promenadă pe marginea lacului, amenajarea unei zone destinate concertelor în aer liber, amenajarea unor trasee de escaladat şi a unor tiroliene, crearea unor pontoane plutitoare. Lucrări de reabilitare se vor face şi la Grădina Zoologică din Târgovişte.

„Construcţiile, ca suprafaţă cumulată, nu vor depăşi 10% din suprafaţa spaţiului verde! Suprafaţa avută în vedere în cadrul proiectului este de aproximativ 180.000 de mp., valoarea investiţiei va depăşi 35.000.000 lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021-2027, Prioritatea 3, componenta destinată infrastructurii verzi”, mai informează primarul Cristian Daniel Stan.

error: Conţinut protejat !!