Târgovişte: Parcul din vecinătatea Complexului de Nataţie este gata

Târgovişte: Parcul din vecinătatea Complexului de Nataţie este gata

Parcul din vecinătatea Complexului de Nataţie din Târgovişte este gata, a fost deschis publicului vineri. Practic un teren viran ce devenise aproape o groapă de gunoi a fost transformat în zonă de agrement.

„O zonă de agrement de 10 ha este deschisă de astăzi publicului în Târgoviște, investiție realizată pe bani europeni prin care o locație care devenise groapă de gunoi s-a transformat în cel mai mare parc făcut în orașul nostru dupa 1990! Astfel, în cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere„, a fost finalizat un proiect care a presupus amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața menționată, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unor locuri de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, este realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay”, anunţă primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

Conform acestuia, a fost amenajat în plus și un loc de agrement, care la primăvară va putea fi utilizat pentru plimbări cu barca sau cu hidrobicicleta.

Parcul este dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, este supravegheat video, iar tot spațiul verde  beneficiază de sistem automat de irigații. Este construită o tiroliană, dar și un minipoligon rutier destinat celor mici.

Valoarea totală a investiției este de peste 13 milioane de lei, iar finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

„Acest parc reprezintă numai o componentă a programului articulat de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, program care a presupus și construirea noului parc de lângă Dâmbovița Mall și va continua cu proiectul de regenerare urbană și de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru, Parcul Chindia, dar și cu proiectul de punere în valoare și de amenajare peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății”, mai spune primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!