Târgovişte: Parcul Mitropoliei va intra in reabilitare

Târgovişte: Parcul Mitropoliei va intra in reabilitare

Parcul Mitropoliei din Târgovişte va intra în reabilitare, vor fi restaurate ruinele, se va reface pavajul şi se vor planta copaci.

„Dupa debutul lucrarilor la Piata Tricolorului si la Cinematograful „Independenta”, o alta investitie importanta, aferenta zonei centrale a municipiului nostru, a intrat in linie dreapta. Astfel, a fost semnat contractul de executie de lucrari pentru proiectul “Reabilitare si modernizare Parcul Mitropoliei, Municipiul Targoviste””, spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul explică şi în ce contau lucrările ce se vor face în parc.

„In linii mari, investitia presupune restaurarea ruinelor existente, punerea in valoare si protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces in incinta, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, marcarea in teren a fantanii vechii Mitropolii sau amenajarea aleilor de acces. Totodata, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent şi la realizarea unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale: zona alei pietonale, promenadă; zona loc de joacă pentru copii si paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard); construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii etc”, precizează Stan.

În parc se vor planta platani, magnolii, se vor reconstrui fântânile arteziene.

„Se vor extinde si infrumuseta zonele verzi, urmand a se planta vegetaţie înaltă (8-10m – aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale), in total urmand a fi plantati peste 400 de arbori si arbusti. In plus, vor fi reconstruite fantanile arteziene, vor fi modernizate toate retelele edilitare si se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate si estetică”, mai afirmă primarul Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!