Târgovişte: Peste 300 de sportivi la Jocurile Naţionale Special Olympics care încep pe 25 mai

Târgovişte: Peste 300 de sportivi la Jocurile Naţionale Special Olympics care încep pe 25 mai

Peste 300 de sportivi vor participa, în perioada 25 – 28 mai, la Târgovişte, la Jocurile Naţionale Special Olympics, cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Special Olympics România, remis joi.

Conform sursei citate, 330   de  sportivi de la asociaţii şi şcoli speciale din ţară se vor întrece timp de 4 zile la înot, atletism, baschet şi bocce.

”Acesta este cel mai mare eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi din România, şi reuneşte, pe lângă cei peste 300 de sportivi de la fundaţii, asociaţii şi şcoli speciale din peste 30 de judeţe ale ţării şi din Bucureşti, 500 de antrenori, voluntari, personal medical şi membri ai familiei”, precizează Fundaţia Special Olympics România.

Evenimentul, organizat în mod neîntrerupt în ultimii 15 ani, va fi marcat printr-o ceremonie a Flăcării Speranţei, echivalentul Flăcării Olimpice, organizată sâmbătă, 26 mai, de la ora 17.00. Traseul Flacării Speranţei va porni din faţa  Primăriei Târgovişte, continuând pe strada Revoluţiei – strada Poet Grigore Alexandrescu – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Tricolorului – Bulevardul Mircea cel Bătrân. Cursa Flăcării Speranţei se va încheia pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, unde se va derula şi Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naţionale Special Olympics 2018 ce va consta într-o defilare a delegaţiilor de sportivi din ţară şi din Bucureşti.

”Jocurile Naţionale Special Olympics 2018 vor însemna patru zile intense de evaluări medicale şi competiţii la 4 discipline sportive: înot, atletism, baschet (abilităţi individuale) şi bocce. Evaluările medicale ale sportivilor vor începe de vineri, 25 mai, şi vor avea loc la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii „Valahia”, cu sprijinul a 120 de medici, asistente medicale şi voluntari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, de la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” din Târgovişte şi de la Universitatea Valahia”, se mai arată în comunicatul Fundaţiei Special Olympics România.

Sportivilor le vor fi oferite consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite, precum şi evaluări oftalmologice, ORL, psihologice şi emoţionale, de flexibilitate şi ale stării generale de sănătate, dar şi consiliere pentru un stil de viaţă sănătos.

Competiţiile preliminare şi finale la baschet şi bocce se vor desfăşura tot începând de vineri la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, iar cele de atletism la Stadionul „Eugen Popescu”. Competiţiile de înot vor fi găzduite de Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte. Evenimentele sportive se derulează cu sprijinul a 100 de voluntari de la licee şi facultăţi cu profil sportiv din Târgovişte şi Bucureşti.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte, Universitatea Valahia din Târgovişte, Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” şi Asociaţia „Eu pot”.

Jocurile Naţionale Special Olympics se desfăşoară cu sprijinul PROFI, Hervis Sports – partener tehnic, AQUA Carpatica, Servier Pharma, RoStar, Alpin57 Lux, RAP Confectionery, Golisano, Lions, Essilor, Safilo, Miraflex, Zâna Merciluţă, Asociaţia Naţională de Stomatologie Pediatrică, Audiologos, Optimed, Otomed, Audiolux, Colgate, Cohn and Jansen, dar şi al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, al Fundaţiei United Way România, al Fundaţiei Motivation România. Partener tehnic sportiv al evenimentului este Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii.

Informaţii despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial şi pagina oficială de Facebook.

error: Conţinut protejat !!