Târgovişte: Poliţiştii locali au început să dea amenzi celor care fumează în spaţii publice

Târgovişte: Poliţiştii locali au început să dea amenzi celor care fumează în spaţii publice

Poliţiştii locali din Târgovişte anunţă într-un comunicat, remis miercuri, că au început să dea amenzi celor care nu respectă reglementările privind fumatul în spaţiile publice. Primii care au fost prinşi sunt doi minori şi un adult, care fumau în curtea unei instituţii de învăţământ.

Totodată poliţiştii locali din Târgovişte spun că vor continua controalele legate de fumatul în spaţii publice.

Comunicat de presă Poliţia Locală Târgovişte

Poliția Locală Târgoviște informează că lucrătorii Serviciului Ordine și Liniște Publică acționează pentru asigurarea unui climat de siguranță în imediata apropiere a unităților de învățământ arondate potrivit protocolului încheiat cu celelalte structuri de ordine publică din municipiu.

Ca urmare, în ultimele 48 de ore, polițiștii locali au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Art. 3, alin. (1^1) din Legea nr. 349/2002 republicată, modificată și completată prin Legea nr. 15/2016, potrivit căruia „se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private”. Toate cele trei persoane au fost depistate în timp ce fumau în curtea instituțiilor de învățământ.

Menționăm că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor consumului produselor din tutun.

Totodată, Poliția Locală Târgoviște atrage atenția atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice să aibă în vedere respectarea cu strictețe a normelor prevăzute de Legea nr. 349/2002 republicată, modificată și completată prin Legea nr. 15/2016.

error: Conţinut protejat !!