Târgovişte: Primăria a depus cerere de finanţare europeană pentru digitalizare

Târgovişte: Primăria a depus cerere de finanţare europeană pentru digitalizare

Primăria Târgovişte a depus o cerere de finanţare europeană pentru digitalizarea activităţii instituţiei, anunţă, vineri, primarul Cristian Stan.

„Fară drumuri inutile, fără cozi la ghișee, fără timp pierdut, fără dosare cu șină!  Digitalizarea integrală și debirocratizarea activității Primăriei Municipiului Târgoviște! A fost depusă cererea de finanțare în vederea realizării proiectului cu titlul ”Servicii de integrare și dezvoltare pentru digitalizarea activității Primăriei Municipiului Târgoviște”! Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea capacităţii instituţionale în ceea ce priveşte exercitarea atribuțiilor prevăzute de OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, prin implementarea de măsuri pentru îmbunătăţirea procesului decizional și a planificării strategice și de digitalizare, menite să ajute la standardizarea modului de lucru şi a activităţilor specifice, la creşterea gradului de interoperabilitate a sistemelor informatice și interconectarea cu ceilalţi actori care operează sisteme informatice compatibile, atât din perspectiva ”back-office”, cât și din perspectiva ”front office””, spune primarul Târgoviştei, Crsitian Stan.

Aplicațiile proiectului au în vedere următoarele aspecte:

– registratură electronică automatizată;

– arhivă electronică automatizată;

– implementarea unui circuit electronic al documentelor, semnătură electronică și identitate electronică;

– relația online cu cetățenii, indiferent că discutăm despre aspecte care țin de urbanism, taxe și impozite locale, stare civilă, etc., practic orice cerere putând fi depusă și soluționată online, fiind generat un ecosistem digital interinstituţional, interconectat si interoperabil, pentru asigurarea accesului online la serviciile gestionate de primărie;

Valoarea proiectului este de aproximativ 4 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

error: Conţinut protejat !!