Târgovişte: Primarul explică ce sunt insulele ecologice ce vor fi amplasate în municipiu

Târgovişte: Primarul explică ce sunt insulele ecologice ce vor fi amplasate în municipiu

Primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan, anunţă că a fost semnat contractul de finanţare a proiectului privind insulele ecologice digitalizate şi explică ce sunt acestea.

„Un pas important în vederea eficentizării colectării selective a deșeurilor în municipiul Târgoviște! Am semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe raza municipiului Târgoviște, județul Dâmbovița”, în cadrul PNRR. Insula ecologică este un ansamblu de containere digitalizate destinate colectării separate a deșeurilor, iar accesul este asigurat pe bază de cartelă electronică”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

 Valoarea investiției este de 5,8 milioane de lei,.

Vor fi înființate 100 de insule ecologice digitalizate, fiecare insulă va avea în componență 5 containere pentru următoarele fracții: rezidual, plastic și metal, hârtie, sticlă și biodegradabil.

„Platformele vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmisie date, bază de date privind beneficiarii serviciului. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate”, mai anunţă primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!