Târgovişte: Prinşi cerând bani pentru o fundaţie care nu există, făceau sute de lei în câteva minute

Târgovişte: Prinşi cerând bani pentru o fundaţie care nu există, făceau sute de lei în câteva minute

Doi bărbaţi care abordau trecători în Târgovişte şi cereau bani pentru o fundaţie care nu există au fost prinşi de jandarmi, cei doi reuşeau să facă sute de lei în numai câteva minute, informează, luni, IJJ Dâmboviţa.

„Doi bărbaţi care pretindeau bani pentru o fundaţie umnaitară au strâns în 10 minute 300 de lei de la trecători. Jandarmii dâmboviţeni au depistat vineri, 8 martie a.c., în zona unui centru comercial din Târgovişte, doi bărbaţi care abordau trecătorii şi le solicitau diverse sume de bani sub pretextul că lucrează la o fundaţie de caritate”, precizează IJJ Dâmboviţa.

La apariţia jandarmilor, cei doi care cereau bani au devenit agitaţi şi au atras atenţia oamenilor legii.

„Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflat  în misiune în zona centrală a municipiului Târgovişte, a observat în parcarea unui supermarket două persoane care aveau în mână un dosar cu mai multe documente. La vederea jandarmilor, bărbaţii au devenit agitaţi, manifestând un comportament suspect. Jandarmii i-au legitimat şi le-au solicitat detalii despre activitatea desfăşurată. Bărbaţii în vârstă de 23, respectiv 26 de ani, din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, au menţionat că lucrează la o fundaţie de binefacere şi colectează fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi”, anunţă IJJ Dâmboviţa.

În urma celor declarate de cei în cauză, jandarmii dâmboviţeni au efectuat verificări şi a reieşit faptul că denumirea asociaţiei nu există. Totodată, unul dintre cei doi bărbaţi a recunoscut şi a spus, printre altele, că în aproximativ 10 minute a colectat circa 300 de lei de la trecători, sumă de bani care a fost găsită asupra lui.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare şi au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Târgovişte pentru continuarea cercetărior şi luarea măsurilor legale.

Nu mai daţi bani cerşetorilor şi celor care spun că strâng bani pentru fundaţii! Cerşetorii pot fi persoane vulnerabile scoase la cerşit, iar cei care strâng bani pentru fundaţii este greu de verificat dacă ceea ce spun este adevărat. Dacă vreţi să sprijiniţi peersoane vulnerabile, puteţi face donaţii către Crucea Roşie sau fundaţii despre a căror activitate sunteţi bine informaţi.

error: Conţinut protejat !!