Târgovişte: Şcoala „Matei Basarab” în curs de reabilitare; Lucrările vor fi gata anul acesta

Târgovişte: Şcoala „Matei Basarab” în curs de reabilitare; Lucrările vor fi gata anul acesta

Şcoala „Matei Basarab” (fosta şcoală nr.13) din Târgovişte este reabilitată cu fonduri europene, stadiul actual al lucrărilor fiind de 70%.

Valoarea investiţiei este de 22,2 milioane de lei.

„În baza celei mai mari investiții pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învățământ din Targoviște, școala este reabilitată în întregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou. Totodată, școala va dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ”, spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul spune că se fac eforturi ca lucrările să fie gata înainte de termenul asumat prin contract, astfel încât elevii să înceapă anul şcolar viitor într-o clădire modernizată.

„Termenul de execuție expiră în luna noiembrie, însă facem toate eforturile pentru ca lucrările să fie finalizate până la începutul anului școlar viitor. La această data, stadiul fizic de realizare a investiției se apropie de 70%”, a mai spus Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!