Târgovişte: Trotuare ocupate abuziv, primăria nu face nimic

trotuare-stalpi-09

str. Tudor Vladimirescu, micro 6, Târgoviște

Stâlpi în mijlocul trotuarului, dar şi materiale de construcţii, tarabe, prelungiri ale clădirilor, trepte şi rampe ocupă tot trotuarul, în mai multe zone ale municipiului Târgovişte.

Chiar în micro 6, în zona PIDU B, unde se efectuează lucrări la infrastructură cu bani europeni, sunt dublaţi stâlpii de beton cu unii de metal, unii stâlpi sunt lăsaţi în mijlocul trotuarului şi blochează accesul pietonilor sau al celor care merg cu căruciorul. Am întâlnit chiar şi trei stâlpi unul lângă altul în micro 6. În unele zone s-a asfaltat trotuarul, iar stâlpul a fost lăsat în mijlocul lui.

Situaţia se regăseşte şi în alte cartiere ale Târgoviştei.

Întrebat de reporterul stiriDB despre această situație, primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan, a spus că în zona PIDU-rilor vor fi găsite soluții și stâlpii nu vor rămâne în mijlocul trotuarelor, însă există destule trotuare asfaltate cu stâlpi lăsaţi aşa.

trotuare-stalpi-02

Registrul Comerțului, Târgoviște

În centrul municipiului, la sediul Registrului Comerţului, pietonii trebuie să meargă pe stradă, trotuarul fiind ocupat de o rampă şi de scări ale clădirii. Situaţia se regăseşte şi în micro 4, la magazinul Diana.

trotuare-stalpi-01

micro 4, Târgoviște

Vizavi de spitalul judeţean pe trotuar a pus cineva faianţă, a făcut o treaptă, iar când plouă sau ninge pericolul de a aluneca este foarte mare.

trotuare-stalpi-08

zona Spital Județean, micro 6, Târgoviște

Tarabele, chioşcurile sau pur şi simplu legume şi fructe înşirate pe trotuar împiedică accesul pietonilor. În micro 2, pe Bulevardul Eroilor, aproape întreg trotuarul aferent bulevardului este ocupat de materiale de construcţii sau de maşini transport mărfuri. Evident, pietonii sunt nevoiţi să meargă pe partea carosabilă şi riscă să fie accidentaţi. Situația persistă de ani de zile, iar autoritățile nu au luat nicio măsură.

trotuare-stalpi-03

Bulevardul Eroilor, Târgoviște

Ca tabloul să fie complet am întâlnit în micro 4 o situaţie aparte, cineva şi-a încorporat în casă stâlpul public de iluminat. Ori stâlpul a migrat spre casa omului, ori respectivul a considerat că poate lua o parte din terenul public fără nicio problemă.

trotuare-stalpi-12

micro 4, Târgoviște

Imaginea de oraş european de care autorităţile ne vorbesc e contrazisă de caii şi câinii care umblă pe străzile din Târgovişte.

trotuare-stalpi-06

zona Sala sporturilor Târgoviște

trotuare-stalpi-04

Bulevardul Eroilor, Târgoviște

trotuare-stalpi-05

Bulevardul Eroilor, Târgoviște

trotuare-stalpi-07

Bulevardul Unirii, micro 6, Târgoviște

trotuare-stalpi-10

micro 4, Târgoviște

trotuare-stalpi-11

micro 4, Târgoviște

error: Conţinut protejat !!