Târgovişte: Va fi înfiinţat un liceu militar în clădirea unde este acum Liceul Constantin Brâncoveanu

Târgovişte: Va fi înfiinţat un liceu militar în clădirea unde este acum Liceul Constantin Brâncoveanu

Un liceu militar va fi înfiinţat la Târgovişte, iar cursurile vor începe de anul viitor în clădirea unde astăzi este Liceul Constantin Brâncoveanu.

”Ideea infiintarii, la Targoviste, a unui liceu militar cu profil tehnic este pe cale de a se concretiza. Am vizitat, impreuna cu reprezentantii MAPN si cu domnul Sorin Ion, Inspector Scolar General, baza materiala a Liceului Tehnologic „Constantin Brancoveanu”, locatie care s-a dovedit a corespunde conditiilor cerute pentru infiintarea si functionarea unui liceu militar”, spune primarul Târgovişte, Cristian Stan.

Edilul susţine că noul liceu va funcţiona de anul viitor.

”Noua institutie de invatamant urmeaza sa functioneze incepand cu anul viitor, in conditiile modificarii, pana la sfarsitul acestui an, a retelei scolare a municipiului Targoviste si reprezinta un demers necesar in scopul adaptarii ofertei educationale la cererea de pe piata fortei de munca. Bazele infiintarii liceului militar au fost puse la initiativa domnului senator Adrian Tutuianu, cu ocazia vizitei in judetul Dambovita a domnului Mihai Fifor, ministru al Apararii Nationale, iar absolventii institutiei de invatamant vor avea un loc de munca asigurat in cadrul industriei de profil. Liceul Tehnologic „Constantin Brancoveanu” va fi relocat, insa isi va pastra personalitatea juridica”, a precizat Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!