Tema din 2014 a Festivalului Babel de la Târgovişte va fi ”vorbirea”

Tema din 2014 a Festivalului Babel de la Târgovişte va fi ”vorbirea”

Tema Festivalului artelor spectacolului Babel, ce se va ţine la Târgovişte în perioada 16-22 iunie, va fi anul acesta ”vorbirea”, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, Mihai Constantin Ranin.

La festival vor participa artişti din 25 de ţări.

”Fiind festivalul artelor spectacolului o să fie teatru, dans, muzică, sculpturi sonore. Tema din acest an este ‘vorbirea’ (…). De fapt o să încurajăm minorităţile culturale din lume prin această temă şi încep cu comunitatea sami din nordul Europei, foarte apropiată de pol, este o comunitate despre care ţările nordice aproape că nici nu fac vorbire. Vom avea o sculptură sonoră a unei suedeze în Turnul Chindia. Vom avea în deschidere o mare cântăreaţă, Susheela Raman din India, şi o să cânte pe scena pe care o să o instalăm în faţa primăriei”, a precizat directorul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, Mihai Constantin Ranin.

Acesta a subliniat că sunt prezente în festival minorităţi din întreaga lume.

”O să aducem kurzi (…), artişti din Kosovo pentru că noi încă nu am recunoscut provincia Kosovo, dar noi ca artişti trebuie să ne recunoaştem între noi, o să aducem basci, catalani, o să aducem teatru de animaţie, o să avem expoziţii de artă plastică. Tot pe tema vorbire o să avem un workshop cu Irina Margareta Nistor (…). O să avem un muzicant din Chile, dansatori din Brazilia, nu prea avem din Extremul Orient. Din Italia vom avea un mare spectacol cu artişti orbi, ceva remarcabil, ceva emoţionant”, a mai spus Mihai Constantin Ranin.

Spectacolele din cadrul festivalului Babel se vor ţine în mai multe locaţii din Târgovişte, la Teatrul Tony Bulandra, Căminul Cultural din cartierul Matei Voievod, în Parcul Chindia, pe o scenă în faţa primăriei, în zona ruinelor de la Curtea Domnească.

”Vrem să creăm o atmosferă de oraş-spectacol”, a precizat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Organizator al festivalului este Teatrul Tony Bulandra. Bugetul festivalului este de 500.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Local Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!