Tenismena Sorana Cârstea a donat un incubator Maternităţii Spitalului Judeţean Târgovişte

Tenismena Sorana Cârstea a donat, miercuri, un incubator Spitalului Judeţean Târgovişte, aparatura performantă fiind una necesară secţiei Maternitate. Valoarea incubatorului donat este de 75.000 de lei.

”Mă bucur enorm să pot fi prezentă astăzi aici la Târgovişte, oraşul meu, unde mi-am petrecut copilăria. Aceşti bani pe care i-am donat au fost banii pe care i-am primit la confruntarea România-Elveţia, bani pe care i-am câştigat jucând sub tricolorul României şi mereu am spus că pentru mine este o onoare să joc pentru România, niciodată nu am făcut-o pentru bani şi având în vedere că sunt într-o situaţie privilegiată, mi-am dorit să dau ceva înapoi comunităţii şi primul gând a fost să dau ceva înapoi oraşului unde am crescut, Târgovişte. A fost începutul acestei idei, apoi am luat legătura cu echipa Salvaţi Copiii şi am luat hotărârea să cumpărăm acest incubator, am înţeles că era nevoie foarte mare. Mă bucur să pot face acest lucru”, a spus Sorana Cârstea.

Incubatorul a fost imediat pus în folosinţă, fiind un aparat performant de care unitatea medicală avea mare nevoie.

”Tocmai am fost să văd incubatorul şi în el sunt doi micuţi, doi gemeni, care s-au născut cu 900 de grame şi a fost un moment emoţionant pentru mine să îmi dau seama că acest incubator va putea salva vieţi şi sunt extrem de mândră de ziua de azi”, a mai spus Sorana Cârstea.

Aparatura performantă este o necesitate în unităţile medicale din România, susţin reprezentanţii ”Salvaţi Copiii”.

”Echipamentele medicale insuficiente rămân o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvaţi Copiii privind situaţia maternităţilor din România: 13% dintre maternităţile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuţi prematuri, 56% dintre maternităţile de nivel II nu au un ventilator pentru suport respirator şi 14% dintre maternităţile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii”, precizează organizaţia ”Salvaţi Copiii”.

error: Conţinut protejat !!