Titus Corlățean a participat la reuniunea Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului

Titus Corlățean a participat la reuniunea Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului

Senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației române la APCE, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a participat, vineri, la reuniunea Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Paris, potrivit unui comunicat al Senatului.

Titus Corlățean a organizat, în calitate de raportor al comisiei, audierile pe tema aspectelor juridice privind aderarea Uniunii Europene la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

În intervenția sa, a subliniat necesitatea identificării soluțiilor juridice necesare finalizării procesului de aderare, menit să conducă la întărirea coeziunii, autorității și credibilității celor două organizații și la asigurarea unei protecții mai bune a cetățenilor europeni în privința respectării drepturilor lor fundamentale și asigurării standardelor europene în materie.

De asemenea, senatorul român a susținut, împreună cu deputatul Vladimir Vardanyan (Armenia, PPE), o serie de amendamente propuse de Comisia APCE pentru afaceri politice și democrație – în calitate de comisie responsabilă cu elaborarea proiectului de aviz -, care au fost dezbătute și aprobate de membrii comisiei desemnate pentru raport.

Pe lângă cele trei amendamente ale comisiei de avizare, Titus Corlățean a propus un amendament distinct, prin care a cerut ca investigațiile anticorupție desfășurate de către instituțiile responsabile ale statelor membre ale Consiliului Europei să se bazeze exclusiv pe folosirea instrumentelor legale și constituționale, amendament aprobat de membrii comisiei.

error: Conţinut protejat !!