Titus Corlăţean, PSD: Acest guvern este un guvern de mincinoşi

Titus Corlăţean, PSD: Acest guvern este un guvern de mincinoşi

Actualul guvern este un guvern de mincinoşi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, senatorul PSD Titus Corlăţean, care a făcut referire la creşterea pensiilor, scăderea puterii de cumpărare şi neimpozitarea salariului minim.

„În primul rând, acest guvern este un guvern de mincinoşi. Este un guvern care minte şi cu oameni care au minţit în perioada de campanie electorală (…), un guvern care este ilegitim, pentru că este lipsit de legitimitatea câştigării alegerilor şi a votului popular. A minţit, în primul rând, în legătură cu creşterea pensiei. Nici măcar promisiunea pe care au făcut-o, de a creşte punctul de pensie cu 8%, cu a majora pensiile cu 8% în 2021 nu este onorată, doamna Turcan a anunţat zilele trecute cu seninătate faptul că domniile lor, cei de la Putere, au minţit. A spus foarte clar că vor creşte pensia cu 3%, subliniind că această creştere ar acoperi creşterile de preţuri. Este o minciună”, a afirmat senatorul PSD de Dâmboviţa, Titus Corlăţean.

Acesta s-a referit şi la scăderea puterii de cumpărare.

„Aşa cum se prefigurează axele bugetului, pe care nu l-au anunţat, suntem spre ultima decadă a lunii ianuarie, nu avem încă un proiect, nu există un proiect de buget anunţat, dar aşa cum se prefigurează lucrurile va exista o scădere consistentă a puterii de cumpărare în următoarea perioadă şi pe baza cifrelor pe care agenţiile de rating internaţionale le menţionează va exista o scădere de 25% a puterii de cumpărare în România sub guvernul de dreapta în următorii doi ani. Vreau să vă menţionez că sub Guvern PSD în doi ani şi 10 luni puterea de cumpărarea a crescut cu 25%”, a mai spus Corlăţean.

Parlamentarul social democrat susţine că nu este respectată nici promisiunea de a nu fi impozitat salariul minim pe economie.

„Legat de salariul minim, apropo de guvern de mincinoşi, vă aduc aminte că USR a preluat din programul de guvernare al PSD, pe care l-am anunţat public, cu mult înaintea celorlalţi, anunţaseră faptul că vor stabili zeră taxe impozite pentru salariul minim (…). Constatăm că acest lucru a fost complet uitat şi acum este trecut sub tăcere, mai mult decât atât se anunţă o fabuloasă creştere a salariului minim cu 2 lei pe zi”, a mai spus Titus Corlăţean.

error: Conţinut protejat !!