Titus Corlăţean, PSD: Să încercăm să clădim un viitor mai bun pentru țara noastră

Titus Corlăţean, PSD: Să încercăm să clădim un viitor mai bun pentru țara noastră

Senatorul PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean a vorbit în mesajul său de Ziua Naţională despre viitorul pe care trebuie să îl clădim pentru ţara noastră.

1 Decembrie 2021

Ziua Națională a României 🇷🇴

Sărbătorim și în acest an Ziua Națională cu respectul cuvenit memoriei celor care au făcut posibilă România reîntregită și cu speranța unei Românii mai bune, demne și puternice!

Este momentul în care înțelegem mai bine că fără sacrificiul celor peste 850 000 ofițeri, subofițeri și soldați români, care și-au dat eroic viața în Primul Război Mondial ori fără jertfa  multor altora, luați prizonieri și care au suferit „foamea, privațiunile și tortura” în lagăre precum Soultzmatt din Alsacia, actualmente în Franța, manifestarea sublimă a voinței românilor majoritari din Transilvania de la 1 Decembrie 1918 și respectiv recunoașterea internațională a României Mari nu ar fi putut fi posibile. Iată de ce mă gândesc cu respect la memoria unor eroi neștiuți în țară și care, luați prizonieri și deportați ìn 1917 de armata germană în lagăre aflate în Alsacia, și-au aflat în final odihna departe de țară, în pământ străin. Menționez doar câteva nume ale soldaților onorați azi cu demnitate de autoritățile franceze și statul român în Cimitirul Militar Românesc de la Soultzmatt/ Alsacia: Feraru Dumitru, Bârsan Ion, Radu Alexandru, Mihai Gheorghe, Tudor Prioteasa…Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Cu această datorie morală și de onoare și cu credință în Dumnezeu, să încercăm să clădim un viitor mai bun pentru țara noastră.

La mulți ani, România!

La mulți ani, români!

         Titus Corlăţean, senator PSD

error: Conţinut protejat !!