Transportorul blindat 8×8 va fi fabricat de o societate mixtă Uzina Automecanica Moreni-Rheinmetall

Transportorul blindat 8×8 va fi fabricat de o societate mixtă Uzina Automecanica Moreni-Rheinmetall

Uzina Automecanică Moreni şi furnizorul german de tehnologie militară Rheinmetall au semnat miercuri, actul constitutiv al societăţii mixte Romanian Military Vehicle Systems, noua societate urmând să fabrice transportorul blindat 8×8.

”Ceremonia s-a desfăşurat sub egida Ministerului Economiei şi în prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Romanian Military Vehicle Systems va fabrica, vinde şi asigura mentenanţa transportorului blindat de trupe 8×8 (TBT 8×8), produs realizat în comun de compania mixtă, la Moreni. Viitorul vehicul TBT 8×8 este un transportor blindat amfibiu de trupe cu mobilitate superioară, ce va fi pus la dispoziţia armatei române şi a altor clienţi interesaţi. Acordul UAM – Rheinmetall de fabricare a TBT 8×8 presupune transfer de know-how şi dezvoltarea de tehnologie, în comun”, se arată într-un comunicat al PSD Dâmboviţa, care salută înfiinţarea noii societăţi.

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa cosideră că încheierea acestui acord este o veste excelentă din mai multe perspective de dezvoltare, atât pentru industria de apărare, în mod specific, cât şi, într-o sferă mai extinsă, pentru municipiul Moreni, judeţul Dâmboviţa şi dâmboviţeni.

”Reamintim că PSD a promovat şi susţinut legea privind industria naţională de apărare (adoptată în toamna anului trecut), reglementându-se organizarea sectorului pe domenii de activitate strategice, restructurarea şi regruparea de capacităţi, stimularea investiţiilor, creşterea competitivităţii şi diversificarea produselor specifice domeniului, aspecte importante privind mentenanţa, precum şi participarea la activităţile industriei europene de apărare. Momentul de astăzi este unul de referinţă şi creează fundamentul relansării industriei naţionale de apărare”, se mai arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

Construcţia transportorului blindat de trupe TBT 8×8 a fost anunţată public în 2011, de ministrul Apărării de la acea vreme Gabriel Oprea, care efectua o vizită în Dâmboviţa, la Automecanica Moreni. Până acum transportorul a trecut printr-o serie de teste şi se află în proces de realizare a prototipului.

error: Conţinut protejat !!