Trei bărbaţi condamnaţi la închisoare, după ce în 2012 au provocat un accident cu două decese şi un tren răsturnat

Trei bărbaţi condamnaţi la închisoare, după ce în 2012 au provocat un accident cu două decese şi un tren răsturnat

Şeful de manevră al unui convoi feroviar, un acar şi un manevrant de vagoane au fost condamnaţi, doi dintre ei la câte trei ani de închisoare, unul la doi ani de închisoare, după ce în 2012 au produs un accident soldat cu două decese şi un tren răsturnat în comuna dâmboviţeană I.L Caragiale, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis luni.

”Trei bărbaţi au fost condamnaţi la executarea unor pedepse privative de libertate, ca urmare a catastrofei feroviare petrecută în localitatea I.L. Caragiale, în iulie 2012, din care a rezultat decesul a două persoane, iar alte două au fost rănite grav. În data de 20 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au executat trei mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Curtea de Apel Ploieşti pentru numiţii M.T., de 53 de ani, I.I., de 45 de ani şi  D.M., de 46 de ani”, se arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

Astfel, în sarcina numitului M.T., de 53 de ani, din localitatea Cazaci, s-a reţinut că, în data de 05 iulie 2012, în calitate de şef de manevră al unui convoi feroviar, nu a efectuat asigurarea prin fixarea pe loc a convoiului contra fugirii în condiţiile unei linii în pantă, având drept urmare crearea unei stări de pericol, prin punerea în mişcare necontrolată a convoiului. Pe numele acestuia, instanţa a dispus condamnarea la trei ani închisoare cu executare.

Pe numele lui I.I., de 45 de ani, din Dărmăneşti, instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de 2 ani, reţinându-se că, la data de 05 iulie 2012, având calitatea de acar, nu a asigurat sabotul fix de deraiere în poziţia aşezat pe şină, astfel încât convoiul să întâlnească în parcurs sabotul în poziţie regulamentară, poziţie de natură să producă deraierea controlată a convoiului şi să nu permită intrarea acestuia în pasajul de cale ferată ce intersectează DN 72.

Totodată, numitul D.M., de 46 de ani, din localitatea Măneşti, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare, întrucât, în calitate de manevrant vagoane al convoiului feroviar, nu a asigurat strângerea corespunzătoare a frânei de mână a două vagoane aflate în convoi.

”Reamintim faptul că neîndeplinirea, de către cei trei bărbaţi, a atribuţiilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, din culpă, a avut drept consecinţă producerea unei catastrofe feroviare, din care a rezultat decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor două”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

Un tren marfar a deraiat, pe 5 iulie 2012, la IL Caragiale, după ce la trecerea de cale ferată cu DN 72 a acroşat un Logan pe care l-a târât câteva sute de metri. Când a ajuns pe un pod locomotiva şi un vagon, scăpate de sub control, au căzut de pe pod pe partea carosabilă a drumului comunal traversat de podul respectiv.

Trenul care a deraiat era încărcat cu cărbune, iar maşina Logan a fost prinsă, în accident, sub locomotivă.

error: Conţinut protejat !!