Tribunal: Modificarea statutului PNL, ilegală; conducerea partidului respinsă

Tribunal: Modificarea statutului PNL, ilegală; conducerea partidului respinsă

Tribunalul Bucureşti a respins noua conducere a PNL, pe motiv că modificarea statutului partidului referitoare la vechimea lui Klaus Iohannis s-a făcut în mod ilegal. Prin urmare, alegerea lui Iohannis la şefia PNL a fost respinsă.

Decizia vine în urma plângerii primarului PNL din Pucioasa, Dănuţ Bădău.

Tribunalul Bucureşti a respins noua conducere a PNL. Potrivit magistraţilor, statutul PNL este ilegal.

PNL a votat o derogare prin intermediul căreia Iohannis a primit dreptul de a candida. Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime în partid de minim 2 ani pentru a face asta.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

‘Admite în parte cererea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea în Registrul partidelor politice a documentelor ce atestă desfăşurarea adunărilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 şi procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite în parte cererea de intervenţie voluntară principală formulată de intervenientul Dănuţ Bădău. Respinge cererea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal de încuviinţare a modificărilor aduse Statutului Partidului Naţional Liberal. Obligă petentul la plata către intervenient a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 5 zile de la comunicare, cererea ce se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 08.09.2014’, se arată în decizia postată pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Klaus Iohannis are programată, marţi, de la ora 15.00, o vizită în judeţul Dâmboviţa.

 

error: Conţinut protejat !!